Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Κρίσιμες ώρες για το κυβερνών κόμμα

tags :
Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Κρίσιμες ώρες για το κυβερνών κόμμα
Για ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος έκαναν λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υπ. Επικρατείας, Ν. Παππάς
Το βηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ για το αμέσως προσεχώς διάστημα καλείται να εξετάσει κατά τη σημερινή της συνεδρίαση (στις 18:00 το απόγευμα) η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, την ώρα που πυκνώνουν οι εκτιμήσεις πως το ρήγμα μεταξύ της κυβέρνησης και των διαφωνούντων βουλευτών έχει επιβεβαιωθεί, κατόπιν και της καταψήφισης της δεύτερης δόσης των προαπαιτούμενων από 36 βουλευτές του κόμματος.
Το ρήγμα αυτό επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους τόσο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη όσο και ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.
Ο κ.Παππάς αφού σημείωσε, με το πέρας της ψηφοφορίας στη Βουλή, πως αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας, υποστήριξε πως «επιβεβαιώθηκε ένα ρήγμα» και ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν όπως προβλέπεται στα συλλογικά όργανα του κόμματος.
Η κα.Γεροβασίλη ήταν πιο ξεκάθαρη.
«Το ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές. Από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν και οι συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πολιτικό πρόβλημα» τόνισε η κα.Γεροβασίλη.
Και αν από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι «όλα είναι μια χαρά» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητες του» είναι προφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ και κατ’επέκταση η κυβέρνηση δεν μπορούν να προχωρήσουν έχοντας δύο τελείως διαφορετικές πολιτικές τάσεις και απόψεις για τη στρατηγική που πρέπει να χαράξει η κυβέρνηση.
Διότι είναι σαφές πως - τουλάχιστον - το κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών (και για το εάν αυτό το ξεκαθάρισμα οδηγήσει σε διάσπαση το κόμμα) παραπέμπονται για το μέλλον, καθώς όπως διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου κύριος στόχος είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές.
Είναι προφανές πως αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, ο οποίος πέρασε τον σκόπελο των δύο ψηφοφοριών χωρίς να επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο, θέλει να επικεντρωθεί στη συμφωνία και στην αλλαγή της ατζέντας (π.χ. «μάχη» με τη διαπλοκή, την φοροδιαφυγή, κοκ) προκειμένου να κερδίσει περισσότερους πολιτικούς «πόντους».
Η σύγκρουση, η οποία δύσκολα θα αποφευχθεί, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης