Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής

tags :
Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής
Στις 16:00 το απόγευμα
Σε νέα συνεδρίαση θα προχωρήσει σήμερα το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει εκ νέου στις 16:00 το απόγευμα για διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο έναρξης συνεδριακών διαδικασιών, καθώς και η εσωκομματική διαδικασία εφεξής - δηλαδή θέματα, όπως το αν και το πότε θα συγκληθεί Κεντρική Επιτροπή και με ποια ατζέντα.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα έγινε συζήτηση ουσίας, και κατατέθηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις για την αποτίμηση της εξάμηνης διαπραγμάτευσης, αλλά και για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ και μιας κυβέρνησης με κορμό την αριστερά μέσα στους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί στην ευρωζώνη.
Έγινε μια συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν πολλά ερωτήματα και απόψεις, για την μέχρι τώρα αλλά και την μελλοντική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε κομματική πηγή.
Κατά την τοποθέτηση του στην Πολιτική Γραμματεία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε πως υπάρχουν βασικές διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού και για αυτό τόνισε ότι πρέπει να αποσαφηνιστεί η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ το συντομότερο δυνατό και για αυτό πρέπει να δρομολογηθεί η συνεδριακή διαδικασία.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι υποχρέωση όλων να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος και, όπως πρόσθεσε, απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης εν όψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Αριστερά.
«Η μάχη αυτή δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί.  
Αυτό είναι και το μήνυμα που παίρνουμε από την κοινωνία και οφείλουμε να το ακούσουμε», είπε ο κ.Τσίπρας.
«Τι πρέπει να κάνει σήμερα η Αριστερά;
Να εγκαταλείψει την κυβέρνηση στους εκπροσώπους του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος;
Ή να δώσει την μάχη στις συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί;» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία, ο οποίος κάλεσε «να αποτιμηθεί διεξοδικά» ο κύκλος των τελευταίων έξι μηνών, αλλά και «να συζητηθούν επίσης τα λάθη που κάναμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης