Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο Τσίπρας θα έπρεπε να διαψεύσει και να διαγράψει τον Βαρουφάκη - To ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: Ο Τσίπρας θα έπρεπε να διαψεύσει και να διαγράψει τον Βαρουφάκη - To ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ
Για άλλη μία φορά η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από το κράτος
Την πεποίθηση πως ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας θα έπρεπε να έχει διαψεύσει και να διαγράψει τον τέως υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, μετά τις αποκαλύψεις - σοκ για την ύπαρξη Plan B, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και κλιμακώνοντας την επίθεσή της στον πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε πως ο Αλ. Τσίπρας συνεχίζει να μιλά με δύο γλώσσες και να πατά σε δύο βάρκες.
Για άλλη μία φορά η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από το κράτος, κατήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα προειδοποίησε πως το Grexit είναι παρκαρισμένο στην αυλή μας, αλλά και πως ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει την πατρότητα της συμφωνίας που υπέγραψε.
Δεν νομίζω ότι κάνει στροφή στον ρεαλισμό ο πρωθυπουργός, σημείωσε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει πως ο Αλ. Τσίπρας σήμερα αρνήθηκε ότι είπε πως θα σκίσει τα μνημόνια.
"Το ερώτημα παραμένει:
Είναι πρώτη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η παραμονή στο ευρώ;
Πρέπει να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας το θέμα με τη δραχμή.
Ο κ. τσίπρας πρέπει να πει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει plan B", επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να καταγγείλει μάλιστα την ίδια στιγμή πως "εμείς ως αντιπολίτευση σηκώνουμε μεγαλύτερο βάρος απ' ό,τι μας αναλογεί".
Είμαστε επιφυλακτικοί, θέλουμε εγγυήσεις και ξεκάθαρες κουβέντες, εξήγησε, για να σημειώσει μάλιστα πως "οι 230 ψήφοι είναι πάρα πολλές και δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν στο κοινοβούλιο".
Πρέπει να υπάρξει σοβαρή διαπραγμάτευση και εξειδίκευση των μέτρων για να αποφύγουμε περισσότερα υφεσιακά μέτρα, διεμήνυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να επισημάνει την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα έχει φτάσει σε σταθερό έδαφος, θα πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση, τόνισε.
Η προσπάθεια που γίνεται σήμερα δεν είναι προσχηματική, οδηγεί στη συμφωνία και την παραμονή στην Ευρωζώνη, εξήγησε για να προσθέσει πως "το κόστος αυτής της συμφωνίας είναι τεράστιο, ο πρωθυπουργός πρέπει να σταματήσει να κρύβεται και να απαντήσει για το Plan B".
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της κλήσης του Γ. Βαρουφάκη στην εξεταστική για το μνημόνιο, για να τονίσει, ωστόσο, πως "το θέμα δεν είναι να ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή".
Αναφερόμενη στα του οίκου της, η Φ. Γεννηματά διεμήνυσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ουρά ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.
"Είμαστε ένας τρίτος πόλος, το ΠΑΣΟΚ χάραξε τη μοναδική επιλογή που υπάρχει", εξήγησε η πρόεδρός του, για να επισημάνει πως "κάνουμε μία προσπάθεια ανανέωσης, ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ με νέα πρόσωπα και φρέσκο λόγο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης