Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σιζόπουλος (Κύπρος): Ο Eide για ακόμη μια φορά μας μάς απογοητεύει - Οφείλει να στηρίζει τη διεθνή νομιμότητα

tags :
Σιζόπουλος (Κύπρος): Ο Eide για ακόμη μια φορά μας μάς απογοητεύει - Οφείλει να στηρίζει τη διεθνή νομιμότητα
Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος
«Ο κ. Άιντα με τις χθεσινές του δηλώσεις για μια ακόμα μια φορά μας απογοητεύει»,αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΔΕΚ, για τις δηλώσεις του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ Espen Barth Eide.
Ο κ. πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλος, εμφανίζεται απογοητευμένος από τις δηλώσεις αυτές; Και μάλιστα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Άιντα με τη δήλωση του ότι «στη σύγχρονη σχολή σκέψης»  μπορούν να έχουν δικαίωμα στις ε/κ περιουσίες τόσο οι νόμιμοι ιδιοκτήτες τους όσο και οι έποικοι–χρήστες «επιβεβαιώνει δυστυχώς τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που εξέφρασε η ΕΔΕΚ».
Κατά τον κ. Σιζόπουλο, «στη σύγχρονη σκέψη η παρανομία δεν αποκτά ποτέ νόμιμα δικαιώματα.
Αυτό που είπε ο κ. Άιντα δεν αποτελεί σύγχρονη σκέψη, αλλά αναχρονιστική και άκρως επικίνδυνη.
Ο κ. Άιντα επικαλείται αποφάσεις Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.
Η επίκληση όμως είναι επιλεκτική, γιατί αγνοεί την απόφαση στην περίπτωση Όραμς καθώς και τη Συνθήκη της Γενεύης ότι ο εποικισμός είναι έγκλημα πολέμου.
Ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ οφείλει να στηρίζει τη διεθνή νομιμότητα και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού».
Και καταλήγει σημειώνοντας «λυπούμαστε για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να αγωνιστεί για να διασφαλίσει τα νόμιμα συμφέροντα του κυπριακού λαού αποδέχεται λύσεις και προβαίνει σε συμφωνίες που νομιμοποιούν την παρουσία των εποίκων (η παρουσία τους αποτελεί διαχρονικό έγκλημα πολέμου και δεν διαγράφεται) και την ίδια στιγμή, αποκτούν δικαιώματα έναντι των νόμιμων ιδιοκτητών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης