Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Η παρουσία προσφύγων στα νησιά δυσκολεύει τα πράγματα για τον τουρισμό

Καμμένος: Η παρουσία προσφύγων στα νησιά δυσκολεύει τα πράγματα για τον τουρισμό
«Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να καταγραφούν οι πρόσφυγες και να πάρουν χαρτιά για να μπορέσουν να φύγουν»
Στις εκδηλώσεις για τη ναυμαχία της Μυκάλης παραβρέθηκε ο Πάνος Καμμένος που μίλησε για το μήνυμα της 6ης Αυγούστου και την απελευθέρωση της Σάμου, αλλά και για το μεταναστευτικό.
«Έχουμε πρόσφυγες που είναι θύματα του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην περιοχή της Συρίας, έχουμε ολόκληρες οικογένειες οι οποίες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, όμως η παρουσία τους στα νησιά δυσκολεύει πάρα πολύ τα πράγματα και ιδιαίτερα τον τουρισμό» παραδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Στη συνέχεια, πάντως, ο Καμμένος υποστήριξε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει την έκταση του προβλήματος.
«Όπως έχετε δει, έχουν μειωθεί οι μέρες παραμονής στα νησιά, παραμένουν δυο μέρες, δηλαδή όσο χρειάζεται προκειμένου να καταγραφούν οι πρόσφυγες και να πάρουν χαρτιά για να μπορέσουν να φύγουν και να συνεχίσουν την πορεία τους.
Δεν είναι στόχος τους η Ελλάδα.
Όμως υπάρχουν προβλήματα τα οποία δημιουργούνται ιδιαίτερα σε μικρότερα νησιά αλλά και σε βραχονησίδες».
Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στα έργα υποδομής ΜΟΜΑ.
«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε με τη νέα ΜΟΜΑ το έργο στην Ικαρία, το έργο αυτό μάλιστα εκτιμάται ότι θα τελειώσει σε ένα χρόνο.
Μια απόσταση που τώρα με αυτοκίνητο χρειάζεται 2,5 με 3,5 ώρες για να τη διανύσει και να πάει κάποιος στο νοσοκομείο στο Καρκινάγρι, θα το κάνει σε 25 με 30 λεπτά.
Είναι μεγάλο έργο.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις απέδειξαν ακόμα μια φορά ότι μπορούν, εκτός από την ασφάλεια που δίνουν σε καιρό πολέμου, σε καιρό ειρήνης να προσφέρουν εκεί που δε μπορούν να προσφέρουν οι ιδιώτες.
Θα προχωρήσουμε λοιπόν και στα υπόλοιπα νησιά και βεβαίως η Σάμος δεν εξαιρείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης