Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Δεν πάσχουμε από στερητικό σύνδρομο κυβερνητισμού - Καμία λευκή επιταγή στην κυβέρνηση

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Δεν πάσχουμε από στερητικό σύνδρομο κυβερνητισμού - Καμία λευκή επιταγή στην κυβέρνηση
Αυτό που απαιτούμε είναι να υπάρξει η αναγκαία πολιτική συνεννόηση για να μην σηκώσει στις πλάτες του ο λαός τα 14 δισ. μέτρα 
Οι πόρτες του ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτές για όλους διεμήνυσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του κινήματος.
Σε συνέντευξή της στη Real της Κυριακής δήλωσε πως «ξεκινάμε πιο εντατικά τον διάλογο με κόμματα και πρωτοβουλίες, κινήσεις πολιτών με τη συγκρότηση της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες αναζήτησης κοινών τόπων και δράσεων εντός και εκτός Βουλής με τις ευρύτερες δυνάμεις του χώρου».
Παρότι η Φ. Γεννηματά εμφανίστηκε θετική στη στήριξη της κυβέρνηση στο θέμα της διαπραγμάτευση τόνισε με νόημα ότι «δεν έχουμε υπογράψει ούτε θα υπογράψουμε καμία λευκή επιταγή στον κ. Τσίπρα».
«Το σοβαρό ζήτημα που τίθεται, είναι αν η κυβέρνηση ως έχει, θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος των τεράστιων προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε. Η αντιπολίτευση, για λόγους εθνικής ανάγκης, κάλυψε το αντίστοιχο έλλειμμα σε επίπεδο Βουλής» υποστήριξε.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι το κόμμα της δεν διεκδικεί, ούτε καν επιθυμεί, συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα.
«Δεν πάσχουμε όμως από στερητικό σύνδρομο κυβερνητισμού.
Αυτό που απαιτούμε, είναι να υπάρξει η αναγκαία πολιτική συνεννόηση για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να μην σηκώσει στις πλάτες του ο λαός τα 14 δισ. μέτρα του πρώτη φορά αριστερού μνημονίου, χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρει.
Για το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, είναι μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα» και σημειώνει:
«Οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνο προσωπικούς κομματικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα.
Σχεδιασμοί που, με τεράστιο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία, πάντα έχουν στις ιεραρχήσεις του κ. Τσίπρα προτεραιότητα».
Τέλος η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τη θέση της για καθιέρωση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «θα δώσει τη δυνατότητα για νέες συνεργασίες, για νέες νοοτροπίες, θα καθυποτάξει την έπαρση του ισχυρού, θα φέρει νέα ήθη στην πολιτική ζωή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης