Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρύ κλίμα στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Merkel για το δάνειο - γέφυρα - Απέκλεισαν το ενδεχόμενο Hollande - Juncker

Βαρύ κλίμα στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Merkel για το δάνειο - γέφυρα - Απέκλεισαν το ενδεχόμενο Hollande - Juncker
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καγκελάριος έθεσε και επισήμως το ζήτημα ενός δανείου – γέφυρα και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ξανασκεφτεί την πρόταση του Βερολίνου
Βαρύ ήταν το κλίμα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Καγκελάριος έθεσε και επισήμως το ζήτημα ενός δανείου – γέφυρα και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να ξανασκεφτεί την πρόταση του Βερολίνου.
Από το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν αναμενόμενη την αντίδραση Merkel, δεδομένου του κλίματος που είχε διαμορφωθεί τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Σημειώνεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών, Wolfang Schaeuble πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.
Χθες το Βερολίνο διαμήνυσε ότι δεν πρέπει να θυσιαστεί η ακρίβεια της συμφωνίας για χάρη της ταχύτητας. 
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά για το θέμα και με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον πρωθυπουργό ότι τηρείται η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τις επικοινωνίες ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων χωρίς προσκόμματα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κινούνταν ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.
Η παρέμβαση αυτή θεωρείται καθοριστική από κυβερνητικές πηγές, καθώς οι εξελίξεις που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν τελικά την βούληση όλων των πλευρών και το πρωί σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης