Τελευταία Νέα
Πολιτική

Fuchs (CDU): Καίριας σημασίας η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα

Fuchs (CDU): Καίριας σημασίας η συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα
Πιθανό να αυξηθεί ο αριθμός των ανταρτών της Merkel στην ψηφοφορία της Τετάρτης στη Bundestag τονίζει ο Fuchs
Την θέση ότι είναι καίριας σημασίας η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα διατυπώνει ο Michael Fuchs, ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg ο Fuchs υποστηρίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble είναι σε διαρκή επικοινωνία με το ΔΝΤ προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή του Ταμείου στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.
Αναφερόμενος στην επικείμενη κρίσιμη ψηφοφορία στη Bundestag την Τετάρτη 19/8 για την έγκριση ή μη του ελληνικού προγράμματος, ο Fuchs υποστήριξε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει, αν και εκτίμησε πως είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν οι «αντάρτες» της Merkel κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης.
Πάντως ο αντιπρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών εκτίμησε ότι η Merkel θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την καγκελαρία στις εκλογές του 2017.
Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία της Τετάρτης αποτελεί ένα ακόμα τεστ για την κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών της Merkel, καθώς 65 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν αρνηθεί τον Ιούλιο να υποστηρίξουν τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης