Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για οικουμενική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Δραγασάκη

Απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ για οικουμενική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Δραγασάκη
"Η πρόταση υπηρετεί κάποιους στόχους τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης"
(upd9) Την πρόταση να διατελέσει πρωθυπουργός μίας οικουμενικής κυβέρνησης απέρριψε ο Γιάννης Δραγασάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης εμφανίζεται κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία μίας οικουμενικής κυβέρνησης.
Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος επιχειρεί να βρει τρόπους, ώστε να αποφευχθεί το σενάριο των εκλογών. 

Η ακριβής απάντηση του Γ. Δραγασάκη:
«Ευχαριστώ τον κ. Μεϊμαράκη για την πρότασή του.
Κατανοώ ότι αυτή υπηρετεί κάποιους στόχους τακτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Θα ήθελα όμως να τον παρακαλέσω, στο όνομα της αμοιβαίας εκτίμησής μας, να μην με εμπλέκει σε ρόλους και σχέδια που και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχτώ».





Η πρόταση του Ευ. Μεϊμαράκη:
Μπορούμε να αποδεχτούμε μια οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γ. Δραγασάκη, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά την έξοδό του από το προεδρικό Μέγαρο, από όπου έλαβε τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.
Προσπαθούμε να βρούμε λύση.
Δεν προσκαλούμε σε αποστασία.
Έχουμε ένα στοίχημα ευθύνης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι θα έρθει σε επικοινωνία με την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς ως τρίτη πολιτειακή παράγων, πρέπει να μας πει τη γνώμη της.
Θέλω να επισκεφτώ την Πρόεδρο της Βουλής.
Θα προτείνω να συναντηθεί με αρχηγούς κομμάτων.
Να βρούμε λύση με την παρούσα Βουλή.
Σκοπεύω να προσκαλέσω και τον Τσίπρα στο γραφείο μου.
Θα πρέπει να απαντήσει πειστικά γιατί δεν πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης.
Γιατί παραιτείται ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι αυτή η εκλογική διαδικασία δεν βοηθά σε τίποτα.
Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή από χτες.
Είναι στο απόλυτο μικροσκόπιο όλων μας.
Να μην κάνει τίποτα πέραν των τυπικών, ανέφερε.


Συνάντηση στις 13:00 με την Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε στις 13:00 μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κας. Κωνσταντοπούλου στη Βουλή.
Με τη συνάντηση αυτή ο κ.Μεϊμαράκης, όπως είπε ο ίδιος μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα επιχειρήσει να ενημερωθεί για τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή κατόπιν των σημερινών εξελίξεων με τις κινήσεις του Π. Λαφαζάνη.
Παράλληλα ο κ.Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι θα παροτρύνει την πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει και αυτή πρωτοβουλίες και να έχει συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς με απώτερο στόχο να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Στον αέρα βρίσκεται ακόμη η ημερομηνία των εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θέλουν εκλογές 20 Σεπτεμβρίου αλλά η ΝΔ και ο Β. Μειμαράκης θα προσπαθήσουν σκόπιμα να χρονοτριβήσουν.
Μάλιστα σε συνέντευξη του ο πρόεδρος της ΝΔ που διαμορφώνει ηγετικό προφίλ και πολώνει το κλίμα είπε ότι δεν θα αφήσουμε τσιφλίκι στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα, δεν θα καθορίσουν αυτοί πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές.
Με την παραίτηση της κυβέρνησης, ακολουθείται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.
Η ΝΔ θα λάβει την πρώτη διερευνητική εντολή σήμερα 21 Αυγούστου στις 10 το πρωί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Χρυσή Αυγή την δεύτερη διερευνητική εντολή.
Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο ο Λαφαζάνης με την ομάδα των 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθούν σε κόμμα πριν κλείσει η Βουλή και έτσι να πάρει ο Λαφαζάνης την τρίτη διερευνητική εντολή.
Κάθε κόμμα έχει 3 ημέρες για να διερευνήσει αν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
Ο Μειμαράκης της ΝΔ δήλωσε ότι θα δει όλα τα κόμματα ακόμη και τον Λαφαζάνη.
Μάλιστα ανέφερε ότι ο Τσίπρας είναι μνημονικός είναι δικός μας, ο Λαφαζάνης είναι πιο αξιοπρεπής γιατί είναι τουλάχιστον σταθερός στις ιδέες του.
Θεωρητικά θα μπορούσε ο Μειμαράκης να στηριχθεί από την ΝΔ 76 βουλευτές, το Ποτάμι 17 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 13 βουλευτές και τον Λαφαζάνη με τους 32 βουλευτές που δεν θα ήθελαν εκλογές και να σχηματίσουν κυβέρνηση με 138 βουλευτές αλλά και πάλι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.
Πρακτικά όμως από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να προκύψει νέα κυβέρνηση άρα η λύση των εκλογών με 1 ή 2 εβδομάδες καθυστέρηση δεν μπορεί να αναβληθεί επί της ουσίας.

Ο Τσίπρας είναι δικός μας είναι μνημονιακός....είπε ο Μειμαράκης.....

Τη διαβεβαίωση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αιφνιδιάστηκε από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών έδωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
Όπως εξήγησε, περισσότερο μπερδεύτηκε το κυβερνητικό συμβούλιο, παρά η ΝΔ, η οποία είναι πανέτοιμη για την εκλογική νίκη.
«Ουδέποτε πίστεψα τον Τσίπρα» συνέχισε, τονίζοντας ότι ο απερχόμενος Πρωθυπουργός αν και είναι συμπαθητικός, είναι… ψευτράκος.
«Κανείς δεν κατάλαβε γιατί παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός» πρόσθεσε, καθιστώντας σαφές ότι ο κ. Τσίπρας κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, τους συντρόφους του και τους Ευρωπαίους.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «η ΝΔ θα εξαντλήσει όλα τα όρια των διερευνητικών εκλογών.
«Πρέπει να δούμε εάν δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή αλλά και κυρίως, τι θα γίνει μετά τις εκλογές» εξήγησε.
«Ο Τσίπρας δραπετεύει, το φάντασμα Λαφαζάνη πλανάται μέσα του» κατήγγειλε εν συνεχεία, διαβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ κινείται πάντα με το συμφέρον της χώρας, πάντα λέει την αλήθεια ακόμη και εάν το πλήρωσε.
«Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πανάκριβα τις εκλογές, πιθανώς και με ένα νέο μνημόνιο» υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης.
Στις εκλογές, συνέχισε, θα φανεί η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα.
Όπως πρόσθεσε, το ζήτημα δεν είναι μόνο η οικονομία και το Μνημόνιο.
«Η κυβέρνηση τα έχει διαλύσει όλα, σε παιδεία, υγεία, ιδιωτικοποιήσεις» ανέφερε εν συνεχεία. Καθιστώντας σαφές ότι «δεν μπορούμε να ξεφύγουμε πολύ από όσα έχουν συμφωνηθεί»
Δεν πιστεύω ότι κάποιος που ψήφισε τον Ιανουάριο τη ΝΔ θα ψηφίσει άλλο κόμμα, σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε παράλληλα.
Σχετικά με τον Π. Λαφαζάνη, διευκρίνισε ότι διαθέτει μεγαλύτερο ηθικό πλεονέκτημα από τον κ. Τσίπρας, στον οποίο καταλόγισε «πολιτική αγυρτεία».
Ερωτηθείς για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει προεκλογικά η ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης παραδέχθηκε πως «με τις διαδικασίες εξπρές δεν προλαβαίνουμε να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα δίναμε στην ΔΕΘ».
Ωστόσο, στις εκλογές η ΝΔ κατεβαίνει με όπλο της «τη συνέπεια, τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα. Ζητάμε από τους πολίτες να πούνε όχι στην αστάθεια, στην ακυβερνησία, στην ασυνέπεια, στην απειρία, στην ανεπάρκεια, στην ανικανότητα που μας έχει οδηγήσει στα γνωστά αποτελέσματα».

Αποτελέσματα εκλογών Ιανουαρίου του 2015 στην Ελλάδα 

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης