Πολιτική

Με τον ΕΝΦΙΑ άρχισε την προεκλογική της εκστρατεία η Λαϊκή Ενότητα – Βολές στον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Τρ. Αλεξιάδη

Με τον ΕΝΦΙΑ άρχισε την προεκλογική της εκστρατεία η Λαϊκή Ενότητα – Βολές στον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Τρ. Αλεξιάδη
Τον κατηγορεί για παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές εξαγγελίες
Την προεκλογική της εκστρατεία αλλά και την επίθεση της στην κυβέρνηση άρχισε με τον ΕΝΦΙΑ η Λαϊκή Ενότητα, η οποία επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατηγορώντας τον για παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές εξαγγελίες.
«Για να δικαιολογήσει ο κ.Αλεξιάδης τη «διαιώνιση της λαφυραγώγησης» της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας μέσω του ΕΝΦΙΑ, «ψεύδεται» ότι ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός, παρά το ότι από τη φύση του ο φόρος είναι «δημευτικός» για τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες και ιδιαίτερα όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.  
Αφού η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ πήγε περίπατο, ακολουθεί τώρα τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μοίραζαν προεκλογικές υποσχέσεις για τη δήθεν μείωση του», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα.
Το κόμμα του Π. Λαφαζάνη χαρακτηρίζει επιτακτική την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή φόρου μόνο για την ιδιαίτερα Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, ενώ τάσσεται κατά τον πλειστηριασμών και υπέρ της πλήρους προστασία της πρώτης κατοικίας.
Επιπλέον, τάσσεται υπέρ της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στις πραγματικές τιμές (τουλάχιστον 30% ως 35%) και εφαρμογή προοδευτικής κλίμακας με ικανό αφορολόγητο όριο που να προστατεύει τη μικρομεσαία ιδιοκτησία.
Στην ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα και αναφερόμενη σε ευρύτερα φορολογικά θέματα, προτείνει καθιέρωση προοδευτικής φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων, αύξηση του αριθμού των φορολογικών κλιμακίων, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια και μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης.
Παράλληλα υποστηρίζει την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων των off-shore εταιριών και το τέλος της προνομιακής μεταχείρισης μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης περιουσίας.
Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί αναγκαία και δυνατή, τη ριζική αλλαγή στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με κατάργηση του τρίτου Μνημονίου και όλων των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης μισθών και συντάξεων, την προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης για αύξηση εισοδήματος, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την μείωση της ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης