Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπήρξε τυπική επικοινωνία Λαφαζάνη με Κουτσούμπα – Το ΚΚΕ θεωρεί κοροϊδία τις διερευνητικές εντολές

Υπήρξε τυπική επικοινωνία Λαφαζάνη με Κουτσούμπα – Το ΚΚΕ θεωρεί κοροϊδία τις διερευνητικές εντολές
Ο επικεφαλής της Λαϊκής ενότητας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού
Αρνήθηκε για να μπει στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών το ΚΚΕ, παρά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Όπως ανακοίνωσε το κομμουνιστικό κόμμα «δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί το ΚΚΕ, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης - ειδικού σκοπού, εκλογική ή άλλη - με βάση το σημερινό συσχετισμό και τη σύνθεση της Βουλής».
Παράλληλα, το ΚΚΕ θεωρεί «κοροϊδία και σόου τη διαδικασία, έτσι όπως διεξάγεται, για να την αξιοποιούν τα κόμματα που παίρνουν την εντολή, σε βάρος των άλλων κομμάτων, αφού με την κωλυσιεργία αυτή δεν δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό, όπως θα γινόταν σε μια καθαρή προεκλογική περίοδο».
Τέλος, υποστηρίξει ότι «στη διαδικασία των εντολών διερευνάται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δεν διερευνώνται άλλα ζητήματα, όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν και να συζητηθούν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματός του ήταν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ».
Ο Παναγώτης Λαφαζάνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, οι  Λαφαζάνης και Κυπριανού μίλησαν σε φιλικό και συντροφικό κλίμα.
Ο  Λαφαζάνης ενημέρωσε τον Κυπριανού για τις θέσεις, τις εκτιμήσεις και τις απόψεις της Λαϊκής Ενότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης