Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στους «συνήθεις ύποπτους» ποντάρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Στο επίκεντρο οι αναποφάσιστοι

Στους «συνήθεις ύποπτους» ποντάρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Στο επίκεντρο οι αναποφάσιστοι
Στα ύψη η πόλωση τις επόμενες ημέρες…
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναμένεται να υψώσουν υπέρμετρα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης τους τις επόμενες ημέρες και όσο πλησιάζει η 20η Σεπτεμβρίου.
Απώτερος στόχος να πείσουν και να προσεταιριστούν όσο το δυνατόν περισσότερους από τους αναποφάσιστους πολίτες, το ποσοστό των οποίων κυμαίνεται από 11% έως και 14%.
Το ποσοστό αυτό, αν και καταγράφεται πάνω-κάτω σε όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι ικανό να κάνει τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, μια και η απόσταση που τα χωρίζει, δεν ξεπερνά τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
Αλλά οι αναποφάσιστοι είναι ο ένας από τους δύο κυριότερους «στόχους» των κομμάτων εξουσίας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.
Ο δεύτερος είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκκινεί χαμηλότερα από τη ΝΔ, γεγονός απόλυτα λογικό αν λάβει κανείς υπόψη το κόστος της αλλαγής πολιτικής υπέρ του μνημονίου και της διάσπασης του κόμματος.
Είναι ένα στοιχείο αισιοδοξίας για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι εκτιμούν ότι τώρα «βλέπουν» τα χαμηλότερα τους και ότι υπάρχουν περιθώρια για υψηλότερες «πτήσεις».
Για αυτό άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη ύψωσε τους τόνους, τονίζοντας ότι άβυσσος χωρίζει το ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
Σε αυτήν την κατεύθυνση όμως κινήθηκε στις προεκλογικές ομιλίες του και ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Ο κ.Μεϊμαράκης επιχείρησε να καταστήσει σαφές πως δεν υπάρχει το περιθώριο της χαμένης ψήφου και ότι η ψήφος τιμωρίας υπό το καθεστώς θυμού, απογοήτευσης ή πικρίας δεν οδηγεί σε λύσεις.
Είναι προφανές ότι το προσεχές διάστημα, Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα υψώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, αποβλέποντας στην αποκόμιση όσο το δυνατόν περισσότερων ψήφων.
Το ζήτημα είναι η «σύγκρουση» αυτή να μην λάβει διαστάσεις που ενδεχομένως μετεκλογικά δεν θα μπορούν να γεφυρωθούν.
Διότι παρά τα όσα αναφέρονται και θα αναφερθούν, είναι πολύ πιθανό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να κληθούν να πάρουν στα χέρια τους από κοινού τις τύχες του λαού και της κοινωνίας.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης