Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης των αρνητικών σημείων του μνημονίου

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης των αρνητικών σημείων του μνημονίου
Είμαστε οι μόνοι που δεν είπαμε ψέματα – Μπορούμε να εγγυηθούμε την ανάπτυξη
Χαιρετίζοντας τη συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ και κατηγορώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η Φώφη Γεννηματά την προεκλογική της εκστρατεία από την Κοζάνη.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού εξέφρασε τη χαρά της για τη δημιουργία της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επιτέθηκε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της Ν.Δ., διότι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι πίσω από αυτό, πολύ απλά κρύβεται το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς.
Και τολμά ο κ. Μειμαράκης να ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εμπόδισε την περίοδο της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης  να προχωρήσουν κάποιες από τις αναγκαίες  μεταρρυθμίσεις.
Τους εμποδίσαμε να εφαρμόσουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά τους
Δηλαδή να εξυπηρετήσουν τους οικονομικά ισχυρούς, να μην πάρουν μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, να αποδεχθούν απαράδεκτες προτάσεις για τις ομαδικές απολύσεις και την κοινωνική ασφάλιση.
Αν αυτή είναι η «κατηγορία» απαντάμε: Ναι το πράξαμε και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό».
Από τη σκληρή κριτική της Γεννηματά δεν ξέφυγε φυσικά και ο Τσίπρας.
«Από εδώ και στο εξής, κάθε ευρώ που χάνεται από την τσέπη του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του επιχειρηματία έχει την υπογραφή και τη φωτογραφία του κύριου Τσίπρα.
Από εδώ και στο εξής, κάθε κάρτα ανεργίας θα έχει την δική του υπογραφή γιατί αυτός κατέστρεψε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. 18.000 νέες απολύσεις ως συνέπεια των capital controls.
Από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι θα ξέρουν ότι οι βίαιες και άδικες αλλαγές στο ασφαλιστικό έχουν την υπογραφή Τσίπρας.
Οι συνταξιούχοι κάθε μήνα προκαταβολικά θα πληρώνουν τρία 5ευρα κι ας μην πάνε στο νοσοκομείο, με υπογραφή Τσίπρα».
Οσο για το τι μπορεί να προσφέρει το ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του ανέφερε καταρχήν ότι «είμαστε οι μόνοι που δεν είπαμε ψέματα στο λαό» και υποσχέθηκε «να βελτιώσουμε με την αναγκαία επαναδιαπραγμάτευση τους αρνητικούς όρους του μνημονίου».
Συγκεκριμένα, η Γεννηματά υποστήριξε ότι «δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε σε συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας, δεν αποδεχόμαστε την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δεν είναι δυνατό να προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάρυνση με 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια, στα ΙΕΚ, σε ιδιωτικά σχολεία, θίγοντας ευθέως την ελληνική οικογένεια».
Τέλος, έδωσε το σύνθημα για «την ανάδειξη ενός δυναμικού τρίτου εναλλακτικού πόλου, με αυτόνομο λόγο, και αυτοδύναμη στρατηγική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης