Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Αυτοφωράκιας της ήττας της ΝΔ ο Μεϊμαράκης – Δεν φοβόμαστε την κρίση του λαού

Τσίπρας: Αυτοφωράκιας της ήττας της ΝΔ ο Μεϊμαράκης – Δεν φοβόμαστε την κρίση του λαού
Στην Κρήτη η πρώτη προεκλογική εκστρατεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
(upd2) Αυτοφωράκια της ήττας της ΝΔ χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας συνέχεια στους υψηλούς τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.
Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «θέλει να φύγει» και ότι «ψάχνει αυτοφωράκια για να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που συμφώνησε».
Η απάντηση του κ.Τσίπρα δεν άργησε να έρθει από την Κρήτη όπου και περιοδεύει ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
«Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη.
Οι βαρώνοι του κόμματος του τον θέλουν για αυτοφωράκια της ήττας» τόνισε ο κ.Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Καστέλι Κισσάμου.
«Δεν φοβόμαστε το λαό, θέλουμε να μας κρίνει ο λαός, πηγαίνουμε στην κάλπη με αυτοπεποίθηση ότι ο λαός έχει και γνώση και αισθητήριο να συνειδητοποιήσει ότι αυτή η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη δεν θα σταματήσει εδώ επειδή κάποιοι σχεδίασαν την παρένθεση για να ξαναφέρουν το παλιό στην εξουσία» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
Όπως είπε, «υπήρχε ένα σχέδιο, αφού έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την ορμή, τον πόθο, την αγωνία του λαού για μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια, άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν, σχεδιάζοντας την παρένθεση.
Έτσι την έλεγαν, «αριστερή παρένθεση».
Έκαναν το παν για την πετύχουν μέσα στους δυο πρώτους μήνες».
«Η χώρα βρέθηκε σε μια δραματική κρίση τα τελευταία χρόνια εξαιτίας κακών επιλογών αλλά και μιας εκδικητικής τάσης των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν μεγάλες παθογένειες, για τις οποίες δεν φταίνε οι έξω, αλλά εμείς που τις δημιουργήσαμε και τις ανεχτήκαμε» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας: «Με το ίδιο θάρρος, πείσμα με την ίδια δύναμη που δώσαμε τη μάχη με τους έξω και σταθήκαμε όρθιοι, θα δώσουμε τη μάχη ,μέσα αυτή τη φορά, με τα μεγάλα συμφέροντα, τις μεγάλες παθογένειες που κρατάνε πίσω τις δυνατότητες του τόπου και του λαού για δημιουργία» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει από τα Χανιά ότι "οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη, και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι".

"Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη", επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.
Τόνισε την ανάγκη να οικοδομήσουμε, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Προεκλογική εκστρατεία στην Κρήτη
Τις προεκλογικές ομιλίες και περιοδείες του αρχίζει από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματος ύστερα από τη διάσπαση και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας υπό τον Π. Λαφαζάνη και τις αποχωρήσεις στελεχών.
Πρώτος σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας του κ.Τσίπρα θα είναι η Κρήτη και συγκεκριμένα οι νομοί Χανίων και Ρεθύμνης.
Στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους του Νομού και θα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου.
Στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Ανωγείων όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και εν συνεχεία θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική πλατεία (Αρμί) και θα συζητήσει με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία.
Απώτερος στόχος του κ.Τσίπρα είναι να πείσει τους πολίτες πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξάντλησε κάθε δυνατό μέσο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ότι έφερε ότι καλύτερο ήταν δυνατό για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα, το οποίο μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην περαιτέρω διαπραγμάτευση με τους δανειστές τόσο για την εφαρμογή του μνημονίου όσο και για το ζήτημα του χρέους.

Πρώτη ενημέρωση: 08:22, Τρίτη 1/09/2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης