Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Διαψεύδει δημοσιεύματα που τη φέρουν να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση – Προειδοποιεί με μηνύσεις

Χρυσή Αυγή: Διαψεύδει δημοσιεύματα που τη φέρουν να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση – Προειδοποιεί με μηνύσεις
Το κόμμα δεν λαμβάνει ούτε μισό ευρώ από το κράτος, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση
Στη διάψευση δημοσιευμάτων που φέρουν το κόμμα να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση προχώρησε η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι δεν έχει λάβει «ούτε μισό ευρώ από το κράτος», ενώ προειδοποιεί με μηνύσεις όσους αναπαράγουν την ψευδή είδηση.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, «από σήμερα το πρωί κυκλοφορεί στα ΜΜΕ παραπλανητική λίστα με τα εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνουν τα συστημικά κόμματα ως κρατική χρηματοδότηση, στην οποία ψευδέστατα συμπεριλαμβάνουν και την Χρυσή Αυγή.
»Τονίζουμε και υπενθυμίζουμε ότι το κόμμα μας δεν λαμβάνει ούτε μισό ευρώ από τα κρατικά ταμεία (ούτε τώρα, ούτε και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις).
»Την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται, είναι εγκληματικό να μοιράζονται αφειδώς εκατομμύρια στα κόμματα της κλεπτοκρατίας και της ξενοκρατίας.
»Η Χρυσή Αυγή θα κάνει χρήση κάθε νομίμου μέσου κατά των ΜΜΕ που αναπαράγουν τη συγκεκριμένη ψευδή είδηση», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η Βουλή είχε αποφασίσει με συντριπτική πλειοψηφία την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ύστερα από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής τον Δεκέμβριο του 2013.
Μάλιστα, το κόμμα είχε ζητήσει την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης, καθώς και αυτής της Ολομέλειας της Βουλής, προσφεύγοντας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο όμως έκρινε ότι η αναστολή της χρηματοδότησης του κόμματος ήταν συνταγματική, νόμιμη και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης