Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόζεμπεργκ (ΝΔ): Μόνιμος και δεσμευτικός μηχανισμός μετεγκατάστασης προσφύγων – Κυρώσεις στην Τουρκία

Βόζεμπεργκ (ΝΔ): Μόνιμος και δεσμευτικός μηχανισμός μετεγκατάστασης προσφύγων – Κυρώσεις στην Τουρκία
Για να τηρήσει τις συμφωνίες επανεισδοχής που έχει συνάψει με την Ελλάδα και την ΕΕ
Την ανάγκη θέσπισης ενός μόνιμου και δεσμευτικού μηχανισμού μετεγκατάστασης προσφύγων επισήμανε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία των  Juncker, Timmermans, Mogherini, Αβραμόπουλου και Schmit η ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε τα εξής.
«Το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα στην Ευρώπη μας έχει ξεπεράσει και απαιτείται πολιτική βούληση και συνεκτική ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, καθώς κανένα κράτος-μέλος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την προσφυγική κρίση μόνο του.
Ο μηχανισμός μετεγκατάστασης να έχει χαρακτήρα μονιμότητας και δεσμευτικότητας, για να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των ευθυνών μεταξύ όλων των κρατών μελών και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα μόνο μέχρι σήμερα που μιλάμε 260.000 μετανάστες πέρασαν από τα παράλια της Τουρκίας, σε σύγκριση με το 2014 που ήταν μόνο 77.100 και το 2013 που ήταν 43.000.
Παράλληλα, ο Βόζεμπεργκ μίλησε ακόμα και για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και εξήγησε τον λόγο.
«Υπάρχει η ανάγκη για άσκηση περαιτέρω πιέσεων της ΕΕ προς την Τουρκία, ακόμα και με την επιβολή κυρώσεων, προκειμένου να τηρήσει τις συμφωνίες επανεισδοχής που έχει συνάψει με την Ελλάδα και την ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 επί των 443 αιτημάτων για επανεισδοχή 6.382 προσφύγων, έγιναν δεκτά από τη γείτονα χώρα μόνο δύο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης