Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tσίπρας: Ο λαός δεν ξεχνά τι έχει κάνει η ΝΔ - Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί - Τέλος στην ασυδοσία των ΜΜΕ

Tσίπρας: Ο λαός δεν ξεχνά τι έχει κάνει η ΝΔ - Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί - Τέλος στην ασυδοσία των ΜΜΕ
Την περίοδο της διαπραγμάτευσης υπήρξαν και λάθη, αλλά την κρίσιμη στιγμή πήραμε την απόφαση για το συμφέρον του ελληνικού λαού - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μεγάλη μάχη - Δεν υλοποίησε όλα όσα υποσχέθηκε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται
Δεν υλοποιήσαμε όλα όσα υποσχεθήκαμε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται, διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε στο πλαίσιο του debate των πολιτικών αρχηγών.
Στην ερώτηση της θεματικής ενότητας ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σε αυτό το εξάμηνο η κυβέρνηση έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη για το δίκαιο του ελληνικού λαού.
Στη μάχη με ασύμμετρες δυνάμεις υπήρξαν τομές που δυνάμωσαν το ηθικό του λαού, αλλά και λάθη τα οποία διορθώθηκαν, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως "Την περίοδο της διαπραγμάτευσης υπήρξαν και λάθη, αλλά την κρίσιμη στιγμή πήραμε την απόφαση για το συμφέρον του ελληνικού λαού".
Σταθεροποιούμε την οικονομία με τη νέα συμφωνία, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση, πήραμε 35 δισ. από το πακέτο Juncker, πήραμε 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και εξασφαλίσαμε δέσμευση για το χρέος, εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας τις δράσεις της κυβέρνησής του.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η νέα συμφωνία περιέχει και ορισμένους συμβιβασμούς, οι οποίοι ήταν αναγκαίοι, τόνισε, απαντώντας στην ερώτηση για τη δεύτερη θεματική ενότητα.
Ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και δεν ξεχνά τι έκανε το κόμμα του Β. Μεϊμαράκη, διεμήνυσε.
Εμείς υλοποιήσαμε τις εξαγγελίες για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σημείωσε, για να διαβεβαιώσει πως εμείς δεν παραδοθήκαμε, αλλά δώσαμε μάχη.
Κάναμε έναν έντιμο συμβιβασμό, διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας.
Στη συνέχεια χαρακτήρισε παράλογο φόρο τον ΕΝΦΙΑ, καταγγέλλοντας πως θεσμοθετήθηκε επί των ημερών της ΝΔ, η οποία δεν διαπραγματεύθηκε.
Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί, δεσμεύθηκε.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ
Απαντώντας στην τρίτη θεματική ενότητα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε σημαντικό και συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα την παιδεία και το έμψυχο προσωπικό της.
Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία, διεμήνυσε, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης.
Όχι στην παράδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην αγορά, διεμήνυσε, για να επαναλάβει πως πρέπει να ενισχυθεί η παιδεία.
Πρέπει να γίνει διάλογος για την παιδεία και συναινέσεις, σημείωσε, για να εκφράσει την ανάγκη πως πρέπει να υπάρχουν πειραματικά σχολεία παντού.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Φτάνει πια με την υποκρισία, διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας, σε υψηλούς τόνους, να σταματήσει η επίθεση σε μια κυβέρνηση που έφτιαξε χαρτοφυλάκιο για τη μεταναστευτική πολιτική.
Μας κατηγορούν εμάς για ένα παγκόσμιο πρόβλημα, κατήγγειλε για να αντιπαραβάλλει στη συνέχεια πως "Εγώ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Renzi δύο φορές θέσαμε το μεταναστευτικό σε Συνόδους Κορυφής".
Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό, αλλά με ευθύνη, διεμήνυσε.
Εμείς φτιάξαμε κέντρα υποδοχής μεταναστών στη Μυτιλήνη, τόνισε, για να επαναλάβει πως κανείς δεν θα πρέπει να φορτώνει σε μια κυβέρνηση με ευαισθησία το μεταναστευτικό, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκανε τίποτα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΜΥΝΑ
Ερωτηθείς σχετικά για τις σχέσεις της κυβέρνησής του με τη Ρωσία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε πράξη ευθύνης την επανέναρξη των ελληνο-ρωσικών σχέσεων.
Βρεθήκαμε σε Ρωσία, Κίνα και τις χώρες των BRICs για να διαμορφώσουμε συνεργασίες, όχι να ζητήσουμε λεφτά, διεμήνυσε, εκφράζοντας την ανάγκη να καταστεί ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα.
Αντιμετωπίσαμε κρίσεις τις οποίες αποσιωπήσαμε, αποκάλυψε μάλιστα, για να σημειώσει πως πλέον "είμαστε μια χώρα που απέκτησε κύρος και σοβαρότητα στα εθνικά θέματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Είναι χώρος διαπλοκής των επιχειρηματιών τα media αλλά και χώρος εργασίας. Δεν σας προβληματίζει ο φόρος που καλούνται να καταβάλλουν; Δεν φοβάστε μήπως τα ελληνικά ΜΜΕ καταλήξουν σε ξένα χέρια;
Είμαι περήφανος που αυτό το debate διεξάγεται στην ΕΡΤ, στην ανοιχτή ΕΡΤ, η οποία άνοιξε χάρη στους αγώνες του λαού, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
"Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε πως θα μπει τέλος στην ασυδοσία... άλλες επιχειρήσεις να πληρώνουν φόρους και άλλες να μην πληρώνου".
Πρέπει να μπει τέλος στην ανομία και την ασυδοσία των ΜΜΕ, επανέλαβε, για να δεσμευθεί πως θα προχωρήσει κανονικά η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, χωρίς αδικίες.
Πρέπει να μπει μια τάξη, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, για να επισημάνει πως δεν θα αδικηθεί κανείς.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "ο Β. Μεϊμαράκης και η ΝΔ καταγγέλλουν πως φορτώσαμε τη χώρα με 86 δισ. ευρώ, μέσω της νέας συμφωνίας.
Δεν ήμουν οικονομολόγος, αλλά τα έμαθα, τόνισε, για να εξηγήσει πως τα 86 δισ. ευρώ δεν αφορούν σε καθαρό δανεισμό, αλλά για ανακύκλωση των τοκοχρεωλυσίων που φόρτωσαν στη χώρα οι προηγούμενες κυβερνήσεις τόσων χρόνων.
Ο Β. Μεϊμαράκης και η ΝΔ καταγγέλλουν πως δεν υπάρχει δέσμευση για την ελάφρυνση χρέους, αλλά εγώ τους λέω πως δέσμευση υπάρχει και η συζήτηση θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Στις 25 Γενάρη αποφασίσαμε να δώσουμε σκληρές μάχες και στην κρίσιμη στιγμή βάλαμε τον λαό στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα βάλαμε με όλους, πήγαμε κόντρα σε θεούς και δαίμονες, δώσαμε στιγμές ανάσας, ανάτασης και αξιοπρέπειας, σημείωσε.
Κάποιοι λένε ότι οι μάχες τέλειωσαν, αλλά οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά, διεμήνυσε ο Αλ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "δεν κάναμε το δημοψήφισμα για να βγάλουμε τη χώρα από το ευρώ, αλλά για να φέρουμε μια καλύτερη συμφωνία".
Πρέπει να μπει τέλος στο παλιό, σημείωσε για να στείλει σαφές μήνυμα πως "δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης