Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Χρειάζεται τολμηρή κυβέρνηση με νέα πρόσωπα, με τις μεταρρυθμίσεις πάνω από τα μνημόνια

Θεοδωράκης: Χρειάζεται τολμηρή κυβέρνηση με νέα πρόσωπα, με τις μεταρρυθμίσεις πάνω από τα μνημόνια
Στην πολιτική δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις, όταν κάποιος βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό παίρνει δύσκολες αποφάσεις
Στις 21 Σεπτεμβρίου χρειάζεται μια τολμηρή κυβέρνηση με νέα πρόσωπα, με τις μεταρρυθμίσεις πάνω από τα μνημόνια, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας στην πρώτη ερώτηση του debate των πολιτικών αρχηγών, στη θεματική ενότητα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΝΕΡΓΙΑ.
Στην πολιτική δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις, όταν κάποιος βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό παίρνει δύσκολες αποφάσεις, διεμήνυσε ο κ. Θεοδωράκης, για να δεσμευθεί πως "εμείς θα δώσουμε μάχη στο πλευρό των μεγάλων χαμένων των Μνημονίων".
Το ότι ψηφίσαμε τις αποφάσεις δεν σημαίνει ότι δεν θα δώσουμε μάχες στο πλευρό των χαμένων των μνημονίων, έσπευσε να διευκρινίσει.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
To δημόσιο έχει 1.614 οργανισμούς και δεκάδες γραμματείες, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, για να διαμηνύσει πως μπορούμε δραστικά να μειώσουμε κόστος και πρόσωπα στα ρετιρέ της εξουσίας.
Το Ποτάμι προτείνει να καταργηθούν οι πολεοδομίες, σημείωσε στη συνέχεια.
Να μειωθεί το κομματικό κράτος και η γραφειοκρατία, πρόσθεσε.
Ναι στην αξιολόγηση υπαλλήλων και δομών, πρέπει το δημόσιο να εξυπηρετεί το ιδιωτικό συμφέρον, ανέφερε.

ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ
Η παιδεία έχει πρόβλημα με τους σαμποτέρ, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε πως το Ποτάμι πιστεύει πως πρέπει να καταργηθούν οι κομματικές νεολαίες στα πανεπιστήμια.
Λέμε ναι στον διάλογο, αλλά όχι υπό τη σημαία των κομμάτων, συμπλήρωσε, ενώ χαρακτήρισε εξωφρενικά τα όσα έκανε στην παιδεία ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς δασκάλους, κατήγγειλε.
Το Ποτάμι θέλει υπουργό Παιδείας έξω από τα κόμματα, θέλουμε σχολεία του μέλλοντος, όχι του παρελθόντος, διεμήνυσε, για να προσθέσει πως για την παιδεία χρειάζεται εθνική επιλογή.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Ως δημοσιογράφος βρέθηκα πολλές φορές σε νησιά για να καλύψω θέματα που αφορούν στους πρόσφυγες, εκεί που δεν βρέθηκαν ποτέ υπουργοί του Αλ. Τσίπρα, ή άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Το προσφυγικό το γνωρίζω, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, για να χαρακτηρίσει τεράστιες τις ευθύνες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.
Εκαναν αστεία πράγματα και έχασαν λεφτά, κατήγγειλε.
Ναι οι πρόσφυγες, αλλά όχι ο κάθε μετανάστης μέσα στην Ελλάδα, διεμήνυσε ο κ. Θεοδωράκης.
Θα έπρεπε να ντρέπεται η Ευρώπη για αυτή την εικόνα των προσφύγων, τόνισε, για να προσθέσει πως οι εικόνες για το μεταναστευτικό προσβάλλουν την Ευρώπη.
Η Ευρώπη έχει αξίες και οράματα και πρέπει να αναλάβει τους πρόσφυγες.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΜΥΝΑ
Τις μάχες πρέπει να ξέρουμε πότε να τις δίνουμε, διεμήνυσε ο κ. Θεοδωράκης, ερωτηθείς για το εάν πρέπει, στην τρέχουσα συγκυρία, η χώρα να διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Το Ποτάμι λέει ναι στη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, αλλά η Ελλάδα δεν πρέπει να φαίνεται ο φτωχός συγγενής που όταν έχει πρόβλημα ανατρέχει στο παρελθόν, εξήγησε.
Δεν υπάρχει κανένα μέλλον αν απομονωθούμε, τόνισε, για να προσθέσει πως "χρειάζονται δυναμικές σχέσεις στην Ευρώπη".
Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί πρέπει να είναι σύμμαχοί μας, όπως το ίδιο πρέπει να είναι και η Κίνα, σημείωσε ενδεικτικά.
Το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με τις ΗΠΑ και την Αγγλία, θα πρέπει να είναι φίλοι μας, ανέφερε.
Ανήκουμε στον Δυτικό Κόσμο, υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Θεωρείτε διαπλεκόμενο τον Αλέξη Τσίπρα και εάν ναι, γιατί θέλετε να συνεργαστείτε;
Ήταν υποχρέωσή μας στην προηγούμενη βουλή να συνεργαστούμε, αυτό που έγινε ήταν ένα πρώτο βήμα του τι σημαίνει συνεργασίες, εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Συνεχίζοντας ανέφερε πως "εμείς (το Ποτάμι) ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε στον Αλέξη Τσίπρα φέρε συμφωνία για την παραμονή της χώρα στο ευρώ και θα την υπογράψουμε".
"Φέρε συμφωνία πριν κλείσουν οι τράπεζες και πριν η χώρα βγει από το ευρώ, του είπαμε", πρόσθεσε, για να καταγγείλει πως η συμφωνία άργησε πολύ να έρθει.
Δεν θεωρώ για κανέναν αρχηγό πολιτικού κόμματος που διεκδικεί την πρωθυπουργία πως είναι διαπλεκόμενος, κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως σε οικονομικό επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα χρεοκοπημένα κόμματα.
Αν είναι και πολιτικά χρεοκοπημένα, αυτό θα το κρίνει ο λαός, τόνισε, για να τονίσει στη συνέχεια πως, από πλευράς οικονομικής, το Ποτάμι δεν χρωστάει πουθενά.
Το Ποτάμι δεν χρωστάει γιατί δεν έχει έξοδα και δεν έχει γραφεία, εξήγησε.
Τσίπρας και Μεϊμαράκης πρέπει να απαντήσουν με ποιους θα κυβερνήσουν, τόνισε στη συνέχεια.
Συνεχίζοντας ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε πως μετά το πρώτη φορά Αριστερά, προτείνουμε πρώτη φορά στα σοβαρά.
Εργασία, δικαιοσύνη, παιδεία είναι η νέα ιδέα και την πρεσβεύει το Ποτάμι, σημείωσε, για να προσθέσει πως στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού δεν υπάρχουν παιδιά του κομματικού σωλήνα και άεργοι, αλλά άνθρωποι που ξέρουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης