Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν - Η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Στις 20 Σεπτέμβρη τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν - Η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ
"Η διαφορά θα είναι μεγάλη"
Την πεποίθησή του ότι την επόμενη Κυριακή η νίκη θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από την Καλαμάτα.
"Ζητάμε νίκη καθαρή για να ξεμπερδεύουμε με το παλιό", τόνισε για να προσθέσει πως θα είναι η τρίτη και φαρμακερή νίκη στο παλιό κατεστημένο, σημειώνοντας ότι "θα έχουμε την ευκαιρία για 4 χρόνια και ακόμη 4 αν θέλει ο λαός να βάλουμε τα θεμέλια".
Εκτίμησε μάλιστα ότι η διαφορά θα είναι μεγάλη, στέλνοντας το μήνυμα ότι στη ζωή σημασία έχει να πέφτεις και να σηκώνεσαι.  
Κάνοντας αναφορά στο επτάμηνο , σημείωσε ότι "όλο αυτό το διάστημα δώσαμε μια μεγάλη μάχη", ενώ ξεκαθάρισε ότι "δεν θα συνεργαστούμε με το παλιό πολιτικό κατεστημένο που θέλει να μας έχει όμηρους".
"Την άλλη Κυριακή ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό", είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, κάθε λεπτό που περνάει η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει.
Ζήτησε ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, "για να μην έχουμε στα πόδια μας, ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας".
Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι "παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος της ολιγαρχίας και της διαπλοκής να αναστήσουν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προετοιμάζοντας κυβερνήσεις συνεργασίας εμείς απαντάμε: Όχι μόνο αντέχουμε αλλά σηκωνόμαστε ακόμη πιο ψηλά".
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε πως "δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές της συμμαχίας του “ναι” σε όλα, δεν χρειαζόμαστε τις παραινέσεις τους, δεν χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία τους", για να προσθέσει "να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων.
Που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα".
Κατά τον ίδιο, "κάθε μέρα που περνάει οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο σαφείς.
Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη.
Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ".
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και αναγνωρίζουν την ελληνική τραγωδία, καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.
Σημείωσε ακόμη ότι η Ευρώπη χωρίζεται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, στο στρατόπεδο της λιτότητας και στο στρατόπεδο της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ το "ποιο από τα δύο θα επικρατήσει είναι και στο χέρι μας".
Ανέφερε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση «δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική».
«Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση.
Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε».
Όπως είπε "ο αγώνας μας απέδωσε, δε πήγε χαμένος.
Απέδωσε το ηχηρό όχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, που ήταν γιορτή δημοκρατίας και στιγμή ανάτασης για τον λαό μας.
Διότι ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που απέτρεψε τα σχέδια που απεργάζονταν οι πιο σκληροί και αντιδραστικοί κύκλοι της Ευρώπης.
Σχέδια διαρκούς εκβιασμού της Ελλάδας, σχέδια αποπομπής της από το Ευρώ για να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε λαό που τολμά να σηκώνει κεφάλι και να αγωνίζεται.
Και όχι μόνο αποτρέψαμε αυτά τα σχέδια αλλά πετύχαμε και μια Συμφωνία που για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια μπορεί να δώσει προοπτική στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία".
Κάνοντας αναφορά στον κ. Μεϊμαράκη είπε " μας ζητούσε να υπογράψουμε ότι μας δώσουνε, γιατί έτσι συνήθισε στα χρόνια διακυβέρνησης του κόμματος του, έχει το πολιτικό θράσος να μας λέει ότι χρεώσαμε 90 δις τον ελληνικό λαό.
Αν δεν ήταν επικίνδυνη η δημαγωγία του θα ήταν κωμική".
Μάλιστα, τόνισε ότι "πετύχαμε μια συμφωνία που θέτει επί τέλους επί τάπητος το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους", αλλά και άλλα πολλά, όπως το ότι εξασφαλίστηκε ο δημόσιος χαρακτήρας της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, η μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και η λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, κ.α.
"Ακόμη και ένα παιδί καταλαβαίνει ότι τα 86 δις που εξασφαλίσαμε από τη νέα Συμφωνία δεν αποτελούν παρά αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και μάλιστα με καλύτερους όρους από όσους θα πετύχαινε ποτέ η ΝΔ, με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής, ενώ ταυτόχρονα τα τμήμα των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθεί για τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Κατά τον ίδιο, "όλο το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης θα χανόταν αν ο ελληνικός λαός αποφάσιζε να αυτοκτονήσει συναινώντας στην παλινόρθωση της Νέας Δημοκρατίας και του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος".
Όπως είπε, "η επιστροφή της ΝΔ στην διακυβέρνηση δεν θα σημάνει μόνο απόσυρση όλων των μέτρων ανακούφισης του προηγούμενου επταμήνου", δεν θα σημάνει μόνο τον τερματισμό του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που έδωσε ανάσα και ελπίδα σε πάνω από 300.000 οικογένειες, την κατάργηση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, που ανακουφίζει πάνω από 1 εκ φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, την εκ νέου απόλυση των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών, των σχολικών φυλάκων και των 2500 χιλιάδων εκπαιδευτικών, τον τερματισμό της προσπάθειας στήριξης των ανέργων, το εκ νέου κλείσιμο της ΕΡΤ, την επαναφορά εισιτηρίου στα νοσοκομεία.
"Η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει ταυτόχρονα και την ριζική αλλαγή πλεύσης στη διαπραγμάτευση", υπογράμμισε.
Αφού ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε εφτά μήνες έδωσε τα πρώτα, αξιόπιστα δείγματα γραφής, υπενθύμισε ότι μεταξύ αυτών είναι οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές στην αγροτική οικονομία που παραμένουν αφορολόγητες.
Αμέσως μετά τις εκλογές, όπως είπε, κατατίθεται σε διαβούλευση η πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργατική λειτουργία των αγροτών, ενώ ξεκινά η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την ίδρυση φορέα αξιοποίησης της δημόσιας αγροτικής γης και των αγροτικών ακινήτων.
Δεσμεύτηκε το επόμενο διάστημα για τη Μεσσηνία, αμέσως μετά τις εκλογές να αναληφθούν πρωτοβουλίες, όπως την ολοκλήρωση των έργων υποδομής για την ανάπτυξη του Αγροτικού τομέα όπως είναι το Φράγμα των Φιλιατρών και τα αρδευτικά δίκτυα και την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων για τα τμήματα Τσακώνα - Καλό Νερό και του Περιμετρικού της Καλαμάτας.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και οι μάχες που έχουμε μπροστά μας μεγάλες, με τη μεγαλύτερη να αφορά την οικοδόμηση ενός νέου οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου.
"Η ΝΔ αυτό το οποίο θέλει, αυτό το οποίο ευαγγελίζεται είναι μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται πάνω στα κοινωνικά ερείπια", ενώ "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλο σχέδιο, άλλη στρατηγική και άλλο προσανατολισμό".
Κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις αναφορικά με την έρευνα της λίστας Lagarde, είπε πως "είναι ο καθαρός αέρας του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τα στόματα να ανοίγουν και τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να προχωρά κάνοντας τη δουλειά της.
Ήδη ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσης του στους Έλληνες Εισαγγελείς.
Να μην διανοηθεί λοιπόν κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά θα είμαστε οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που τιμά το καθήκον και την αποστολή της".
Σημειώνεται ότι τον κ. Τσίπρα προλόγησε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πράσινων, Ska Keller.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης