Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Στις εκλογές διακυβεύεται το ποιος θα κυβερνά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια – Καμία ψήφος χαμένη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Στις εκλογές διακυβεύεται το ποιος θα κυβερνά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια – Καμία ψήφος χαμένη για τον ΣΥΡΙΖΑ
"O λαός θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο κατεστημένο"
"Την άλλη Κυριακή διακυβεύεται με δεδομένο ότι υπάρχει συμφωνία, το ποιος θα κυβερνά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Κερατσίνι, καλώντας τους αναποφάσιστους να ενωθούν με το ΣΥΡΙΖΑ για να σπρώξουμε την Ελλάδα προς τα μπρος.
«Καμία ψήφος χαμένη για τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή», σημείωσε χαρακτηστικά o κ. Τσίπρας μιλώντας στο Κερατσίνι.
Κατά τον ίδιο, η επόμενη Κυριακή ο λαός θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο κατεστημένο.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε «δεν θα γίνουμε οι ναυαγοσώστες της διαπλοκής, της διαφθοράς και της εξάρτησης».
Τόνισε δε, πως «εμείς δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία.
Λογοδοτούμε στο λαό και στη νεολαία - όχι στους ολιγάρχες.
Και η δική σας ψήφος την Κυριακή, όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει, όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη.
Όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».
Επανέλαβε μάλιστα ότι «όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «είναι η μεγάλη λαϊκή και προοδευτική παράταξη του τόπου.
Το κόμμα που υπερασπίζετε τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στην έναρξη της ομιλίας του στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάνοντας λόγο για στυγερό έγκλημα, που «μας ξαναθύμισε ότι ο φασισμός έρχεται, απαράλλακτος, από το σκοτάδι του παρελθόντος και ρέει μέσα του το αίμα της Ιστορίας».
Χαρακτηριστική ήταν και η φράση του «χωρίς τη δική σας αποφασιστική και αταλάντευτη στήριξη στον αγώνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη θα είχε γίνει πραγματικότητα το σχέδιο της "αριστερής παρένθεσης"».
Μίλησε για ένα σχέδιο που είχε προετοιμάσει το ντόπιο κατεστημένο σε συνεργασία με ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης, με τρία στάδια.
Το πρώτο στάδιο, όπως είπε, με διάρκεια από τις 26 Γενάρη ως τις 12 Ιούλη, οπότε η κυβέρνηση εκβιάστηκε με την πρωτοφανή χρηματοπιστωτική ασφυξία, με τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων - τα capital controls - και, φανερά στις 12 Ιούλη, με το Grexit.
Αυτό, όπως υπογράμμισε, ακυρώθηκε στο δημοψήφισμα.
Τότε, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο του σχεδίου της "αριστερής παρένθεσης", παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της εξάρτησης, της διαπλοκής και της διαφθοράς, χωρίς εκλογές.
«Και επειδή βλέπουν τι τους περιμένει στην κάλπη, βάζουν τώρα σε εφαρμογή το τρίτο στάδιο για την "αριστερή παρένθεση".
Το στάδιο για την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου με εκλογές.
Δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του.
Με τα σενάρια για κυβερνήσεις "μεγάλου συνασπισμού", δήθεν "εθνικής ενότητας", κυβερνήσεις ειδικού σκοπού - και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα», σημείωσε.
Αφού τόνισε ότι «για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ζωή, υπάρχει πολιτική, πέρα και έξω από τη συμφωνία της 12ης Ιούλη», έκανε αναφορά στο πρόγραμμα που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, με δύο βασικούς πυλώνες:
α) την αναδιανομή προς όφελος του κόσμου της εργασίας
β) τη διεύρυνση των παραγωγικών δυνατοτήτων, που προϋποθέτει ριζικές θεσμικές αλλαγές και ρήξη με τη δομή της διαπλοκής.
Σήμερα, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, «συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε, σε κατάσταση πολιορκίας».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το νόμο για τις 100 δόσεις, την κατάργηση του 5 ευρώ στα νοσοκομεία,.
Για τη Δραπετσώνα και το Πέραμα ανέφερε ότι θα τηρηθεί η δέσμευση για ειδικό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία στο Πέραμα.
Επίσης, έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση και είναι έτοιμο προς κατάθεση στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τη ρύθμιση ενάντια στην τσιμεντοποίηση στο πρώην εργοστάσιο Λιπασμάτων του Μποδοσάκη στη Δραπετσώνα.
Μάλιστα, εγγυήθηκε ότι θα είναι από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησής μας στις 21 Σεπτέμβρη.
Επανέλαβε ότι στις 20 Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό, τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.
«Καμία ψήφος χαμένη για τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό πριν από την ομιλία του κ. Τσίπρα, η  επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Gabi Zimmer, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί ξανά κυβέρνηση της Αριστεράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης