Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναποφάσιστοι, αποχή και συσπείρωση στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών

Αναποφάσιστοι, αποχή και συσπείρωση στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών
Η τηλεμαχία θα κρίνει πολλά
Το τρίπτυχο αναποφάσιστοι, αποχή και συσπείρωση έχουν μπει στο επικοινωνιακό στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για την τελική ευθεία μέχρι τις κάλπες.
Με τα δημοσκοπικά ευρήματα σε όλες τις μετρήσεις να επιβεβαιώνουν ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι διψήφιο, ο Αλέξης Τσίπρας και οι επιτελείς του ρίχνουν το βάρος στο να τους προσελκύσουν και να κερδίσουν την ψήφο τους.
Πόσο δε μάλλον όταν κορυφαία κομματική πηγή επιβεβαιώνει ότι μεγάλη μερίδα που δηλώνουν αναποφάσιστοι στις ίδιες μετρήσεις και σε σχετικό ερώτημα αποκαλύπτουν ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.
Η ίδια πηγή εκτιμούσε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει «πιάσει ταβάνι» και ως εκ τούτου στο επιτελεί του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν τη διείσδυση στους αναποφάσιστους ως …πεδίον δόξας λαμπρό.  

Προσκλητήριο στους αναποφάσιστους με  ρητορική τη μάχη κατά της διαπλοκής, το σχέδιο πτώσης της κυβέρνησης

Γι αυτό άλλωστε στην τακτική της τελευταίας εβδομάδας η νέα διαπραγμάτευση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα επικοινωνιακά με μόνη εξαίρεση το χρέος και τα εργασιακά – συνταξιοδοτικά και προτάσσεται η «δεύτερη ευκαιρία» στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα κόμμα καθαρό και χωρίς εξαρτήσεις από τα συμφέροντα.
Η μάχη κατά της διαπλοκής, η αποφασιστικότητα για ριζικές τομές και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στοχεύουν είναι ένα «υπόγειο προσκλητήριο» προς τους αναποφάσιστους που στην πλειοψηφία τους υιοθετούν την φράση «όλοι το ίδιο είναι».
Σε αυτό το πνεύμα προτάσσεται η ρητορική ότι τα άλλα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου είναι υπό την κατεύθυνση των δανειστών και πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει και διαπραγματεύεται.
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Κερατσίνι ήταν χαρακτηριστική καθώς «εγκαινίασε»  ένα ακόμα πολιτικό επιχείρημα αυτό του «σχεδίου με τα τρία στάδια» των εταίρων και δανειστών σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στο πρώτο στάδιο, με διάρκεια από τις 26 Γενάρη ως τις 12 Ιούλη.
Μας εκβίαζαν για να αποδεχτούμε το μνημόνιο που είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνηση της ΝΔ και αν δεν το αποδεχόμασταν, να ανατραπούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξής Τσίπρας για να συμπληρώσει ότι αμέσως μετά «μπήκε σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο του σχεδίου της "αριστερής  παρένθεσης" με παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της εξάρτησης, της διαπλοκής και της διαφθοράς, χωρίς εκλογές και επειδή βλέπουν τι τους περιμένει στην κάλπη, βάζουν τώρα σε εφαρμογή το τρίτο στάδιο για την "αριστερή παρένθεση" για παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου με εκλογές.  

Η αποχή, οι νέες ηλικίες και η παράσταση νίκης

Η αποχή ειδικά στις νέες ηλικίες έως 30 ετών είναι ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, με το επικοινωνιακό επιτελείο να εκτιμά ότι οι ψηφοφόροι των παραδοσιακών κομμάτων και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας θα προσέλθουν στην κάλπη.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σε καμία δημοσκόπηση δεν ξεπερνά τον μαγικό αριθμό του 70% που αποτελεί βασική παράμετρο για να υπάρχει σοβαρή προσδοκία νίκης.
Όσο για την παράσταση νίκης στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, πήραν το μήνυμα ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν οριακές διαφορές …βλάπτουν σοβαρά την ψαλίδα της παράστασης νίκης η οποία κλείνει σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρό ροκ στο ντιμπέιτ

Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος του κόμματος από σήμερα και μέχρι να ανοίξουν τις κάλπες θα επιλέξει το σκληρό ρόκ κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη προσπαθώντας να αποδημήσει σε πρώτη φάση το πρόσωπο και σε δεύτερο χρόνο τις πολιτικές.
Ο τριπλός στόχος της Κουμουνδούρου θα αποτυπωθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και στην αυριανή τηλεμαχία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μείμαράκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να εξαντλεί το δικαίωμα την «κόκκινης κάρτας» που έχει προβλεφθεί στη διαδικασία.
Όπως λένε οι στενοί συνεργάτες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η τηλεμαχία θα κρίνει πολλά καθώς θα γίνει με μία πιο ελεύθερη διαδικασία και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική απόφαση των πολιτών που συνθέτουν την δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στόχος είναι μεν να προβληθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίων να «σπάσει ο αντίπαλος» που όπως έλεγαν αποδείχθηκε αρκετά σκληρός.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης