Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Απόλυτα εφικτό να είμαστε τρίτη δύναμη – Ναι σε κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Απόλυτα εφικτό να είμαστε τρίτη δύναμη – Ναι σε κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας
Δεν πρόκειται να γίνουμε ουρά κανενός ούτε να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Την θέση ότι είναι απόλυτα εφικτό να αναδειχθεί τρίτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας.
Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Ναυτεμπορική η κα.Γεννηματά εκφράζει την αισιοδοξία της για τα ποσοστά που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
«Ζητούμε από τον ελληνικό λαό την ψήφο του για να είμαστε εμείς και όχι η Χρυσή Αυγή που θα έχουμε την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, αν οι δύο πρώτες δεν καρποφορήσουν.
Θα διαχειριστούμε την ψήφο των πολιτών με σύνεση και σοβαρότητα, ώστε να επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων» αναφέρει η κα.Γεννηματά.
Ερωτηθείσα για το ποια θα είναι μια αποτελεσματική κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «αποτελεσματική θα είναι κατά τη γνώμη μου μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, που θα στηρίζεται σε μια προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα, αλλά και πρόσωπα ικανά να τους υλοποιήσουν»
«Οτιδήποτε άλλο, οποιαδήποτε καθυστέρηση και χρονοτριβή, με νέες άγονες πολιτικές συγκρούσεις, θα είναι πιστεύω καταστροφική για την οικονομία και τους πολίτες.
Αρκετός χρόνος χάθηκε, είναι η ώρα για κυβέρνηση άμεσης δράσης και αποτελεσματικότητας» είπε η κα.Γεννηματά.
Στην ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα για να σχηματίσει κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφής.
«Οι μονόδρομοι του κ. Τσίπρα είναι δρόμοι αδιέξοδοι.
Αυτό αποδείχθηκε με τον πιο δραματικό δυστυχώς τρόπο κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.
Θα θυμόσαστε ότι μετά τις προηγούμενες εκλογές, όπου του έλειπαν δύο βουλευτές για να κάνει κυβέρνηση, απευθύνθηκε μόνο στους ΑΝΕΛ και σχημάτισε μαζί τους την πιο καταστροφική για τον τόπο κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
Το ίδιο λέει και τώρα, ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία, θα σχηματίσει "προοδευτική”, άκουσον άκουσον, κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο, αν οι ΑΝΕΛ φυσικά είναι στη νέα Βουλή.
Αυτή είναι η κυβερνητική πρόταση Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό.
Μια απ' τα ίδια δηλαδή, που δείχνει πως δεν διδάχθηκε τίποτα.
Όσα καταστροφικά έγιναν αυτό το χρονικό διάστημα στη χώρα, με δική του ευθύνη, πέρασαν και δεν τα κατάλαβε.
Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε ουρά κανενός ούτε να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν και φυσικά πολύ περισσότερο σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την εθνική καταστροφή.
Η μόνη λύση για να αντιμετωπιστούν σήμερα τα τεράστια προβλήματα της χώρας είναι ο σχηματισμός ενός ευρύτατου κυβερνητικού συνασπισμού όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, που θα στηρίζεται σε μια πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αυτή είναι η δική μας πρόταση και ζητάμε από τους πολίτες τη δύναμη για να την επιβάλουμε» τόνισε η κα.Γεννηματά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα της θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.
«Το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει, όπως ήδη σας είπα, στη βάση ενός από κοινού συμφωνημένου δεσμευτικού προγράμματος.
Για την εφαρμογή των απαραίτητων και συμφωνημένων ήδη με τους δανειστές και ψηφισμένων από την απελθούσα Βουλή μεταρρυθμίσεων, που θα μας επιτρέψουν σταδιακά με ανάκτηση της αξιοπιστίας και μετά τις σχετικές αξιολογήσεις, να επαναδιαπραγματευτούμε κάποιους από τους πιο επαχθείς, για την κοινωνία και την οικονομία, όρους του 3ου και σκληρότερου μνημονίου Τσίπρα.
Στόχος πρέπει να είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, η προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η κατά το δυνατόν σταδιακή ελάφρυνση των πολιτών.
Θα προσέλθουμε με το δικό μας καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, με σκοπό να βάλουμε τη δική μας, πραγματικά προοδευτική, σφραγίδα σε αυτή την κυβέρνηση» υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης