Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει εντολή σχηματισμού ισχυρής κυβέρνησης - Δεν είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει εντολή σχηματισμού ισχυρής κυβέρνησης - Δεν είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει
Νόμιζαν ότι θα ξεμπέρδευαν μαζί μας, αλλά διαψεύστηκαν - Όχι στο πιο παλιό κι από το παλιό, τη ΝΔ - Να μη γραφτεί στην ιστορία ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει η αριστερά

(upd10)Τη βεβαιότητα πως την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει εντολή σχηματισμού ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει εντολή σχηματισμού ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης, τόνισε, για να επισημάνει πως "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ.
Ο αγώνας μας θα έχει συνέχεια και θα φτάσουμε στη μεγάλη νίκη του λαού μας".
Νόμιζαν ότι θα ξεμπέρδευαν μαζί μας, αλλά διαψεύστηκαν, διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Επιτιθέμενος στη ΝΔ του Β. Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό να πει όχι "στο πιο παλιό κι από το παλιό, δηλαδή τη ΝΔ".
Σχεδίαζαν να μας ανατρέψουν με την πιστωτική ασφυξία αλλά διαψεύστηκαν, κατήγγειλε, για να επισημάνει πως τώρα ελπίζουν ότι δεν θα έχουμε πλειοψηφία.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την Κυριακή, γιατί δεν υπολόγισαν εσάς και θα διαψευστούν ξανά.
Θα προχωρήσουμε μαζί στις μεγάλες τομές", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Την Κυριακή έχουμε ένα ακόμα δημοψήφισμα
Την Κυριακή έχουμε ένα ακόμα δημοψήφισμα, ανέφερε στη συνέχεια, για να εξηγήσει πως το δημοψήφισμα αφορά στο εάν η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω ή αν θα συνεχίσουμε μαζί προς την αξιοπρέπεια.
Το δίλημμα είναι αν θα γυρίσει το παλιό που φόρτωσε τη χώρα χρέη ή αν θα σπάσουμε τα δεσμά του παρελθόντος λέγοντας όχι ξανά.
Όχι στο παλιό που είναι η ΝΔ του Μεϊμαράκη που έριξε τη χώρα στα βράχια και τώρα καιροφυλακτεί, κατήγγειλε.

Ο αγώνας συντάραξε όλη την Ευρώπη
Αναφερόμενος στη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατά τους προηγούμενους μήνες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αγώνα που συντάραξε όλη την Ευρώπη.
Η μικρή Ελλάδα έγινε πρώτο θέμα γιατί τόλμησε να ορθώσει ανάστημα, έγινε παράδειγμα, σημείωσε, για να προσθέσει πως τους προηγούμενους μήνες "δίναμε αγώνα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου και κάναμε ό,τι μπορούσαμε κόντρα στη λιτότητα και για την περηφάνια του λαού μας".
Η Ευρώπη δεν θα είναι η ίδια μετά το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, γιατί εμείς βγάλαμε στην επιφάνεια τις διαιρέσεις που υπάρχουν στην Ευρώπη, σημείωσε.
Χωρίστηκαν οι Ευρωπαίοι σε αυτούς που υποστηρίζουν τη λιτότητα και σε εκείνους που είναι με το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για δικαιοσύνη, συμπλήρωσε.
Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη, διεμήνυσε.

Θέλουμε μια Ευρώπη φρούριο που θα κλείνει τα μάτια στις καταστροφές που προκαλεί;
"Θέλουμε μια Ευρώπη φρούριο που θα κλείνει τα μάτια στις καταστροφές που προκαλεί;", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να καταγγείλει πως όταν η Μεσόγειος γίνεται υγρός τάφος, τότε αυτή η Ευρώπη δεν έχει σχέση με τις ιδρυτικές της αξίες, αλλά μόνο με τη δημοσιονομική Ευρώπη.
Οι πρόσφυγες, συνέχισε ο ίδιος, ποια Ευρώπη θα συναντήσουν, αυτή της αλληλεγγύης ή εκείνη της καταστολής;
"Θέλουμε την Ευρώπη της λιτότητας και της κοινωνικής αναλγησίας ή την Ευρώπη της αλληλεγγύης;" είναι ένα ακόμη ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα.

O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει, είναι ο λαός
O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαός, ο ΣΥΡΙΖΑ είσαστε εσείς, διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει πως "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζί του τις δυνάμεις της προόδου και από την άλλη είναι η Merkel, ο Μεϊμαράκης, ο Σαμαράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς, δεν είμαστε εμείς, γιατί είναι ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα, με ρίζες στα λαϊκά στρώματα, στις γειτονιές, στην επαρχία, τόνισε.
Συνεχίζοντας, δεσμεύθηκε πως "εμείς θα ανοίξουμε τη λίστα Λαγκάρντ γιατί εκείνοι φοβούνται μήπως είναι το όνομά τους μέσα.
Οι ομοτράπεζοι Χριστοφοράκου, οι τρόφιμοι της λίστας Λαγκάρντ δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα λαϊκά συμφέροντα", κατήγγειλε.

Ποιος θα διαπραγματευτεί το χρέος; Αυτοί που έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο;
"Ποιος θα διαπραγματευτεί το χρέος; Αυτοί που έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο;", είναι το ερώτημα που έθεσε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, για να απαντήσει, με νόημα:
"Αυτοί που προπαγάνδιζαν τη συμφωνία που μας έδιναν οι δανειστές θα υπερασπιστούν τις φοροελαφρύνσεις των αγροτών;
Ποιος θα υπερασπιστεί τους νέους που φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό;".

Να μη γραφτεί στην ιστορία ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει η αριστερά
Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε να μην γραφτεί στην ιστορία ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει η αριστερά.
Να κάνουν και οι συντηρητικοί την επιλογή της εντιμότητας, διεμήνυσε.
Ο Μεϊμαράκης είπε άχρηστους τους δημόσιους υπαλλήλους, ανέφερε, για να καταγγείλει πως ο Μεϊμαράκης και ο Σαμαράς μετέτρεψαν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε ημιαπασχολούμενους και άνεργους.
"Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας να κάνουμε και να τελειώσουμε και με τη διαπραγμάτευση.
Ποιον θα εμπιστευτεί ο λαός;", τόνισε για να επισημάνει πως "Επαναπροσλάβαμε καθαρίστριες, καθηγητές, σχολικούς φύλακες, καταργήσαμε το 5ευρω στα νοσοκομεία.
Είναι δείγματα γραφής αυτά".

Θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ο Μεϊμαράκης ή ο Σαμαράς; 
"Θα έφερνε καλύτερη συμφωνία ο Μεϊμαράκης ή ο Σαμαράς;
Ή εκείνοι που μας εγκαλούσαν ότι δεν υπογράφαμε ό,τι να 'ναι;", τόνισε.
Συνεχίζοντας ανέφερε πως "δώσαμε και δείγματα γραφής με τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση και τον νόμο για τις 100 δόσεις και την αποποινικοποίηση χρεών.

Η συμφωνία δίνει προοπτική
Η συμφωνία δίνει προοπτική, διεμήνυσε χαρακτηριστικά, για να επαναλάβει πως η συμφωνία:
- μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα κατά 20 δισ. ευρώ
- εξασφαλίζει χρηματοδότηση
- δίνει λύση για το χρέος
- εξασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της μικρής ΔΕΗ
- βάζει φρένο στις απολύσεις
- ανοίγει τον δρόμο για τις συλλογικές συμβάσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης