Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Αρχίζουν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου - Δεν θα είναι υποψήφιος ο Μεϊμαράκης - Την ηγεσία διεκδικεί ο Τατούλης

tags :
ΝΔ: Αρχίζουν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου - Δεν θα είναι υποψήφιος ο Μεϊμαράκης - Την ηγεσία διεκδικεί ο Τατούλης
Αυτό συμφώνησαν κατά την χθεσινή τους συνάντηση Μεϊμαράκης – Παπαμιμίκος
(upd) Ύστερα από τη βαριά ήττα της ΝΔ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου επισπεύδονται οι εσωκομματικές διαδικασίες για την επόμενη ημέρα του κόμματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος, συμφώνησαν κατόπιν συνεργασίας που είχαν χθες το βράδυ να αρχίσουν άμεσα, από σήμερα κιόλας, οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.
Μάλιστα αναφέρεται πως στόχος είναι οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Δεν θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ ο Β. Μεϊμαράκης
Αποκαλυπτικός ως προς τις επόμενες κινήσεις του ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μίλησε με δημοσιογράφους, λίγο μετά τη γνωστοποίηση του ότι η Νέα Δημοκρατία κινεί διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου.
Όπως αποκάλυψε, ο ίδιος δεν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, «εκτός και αν δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος», κάτι που ωστόσο δεν είναι καθόλου πιθανό.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι από σήμερα 22 Σεπτεμβρίου, με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι, το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, ίοπως εξήγησε διαφωνεί με τη διαδικασία.
«Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία.
Το πιθανότερο είναι να μην είμαι.
Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος», δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.
Τόνισε επιπλέον, ότι, δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής του καταστατικού, ενώ σημείωσε πως πλέον στον κόμμα αναλαμβάνει τα πάντα η ΚΕΦΕ (Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή).
Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι, ως υπηρεσιακός δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου.
Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε:
«Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον».
Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Βορίδης (ΝΔ): Ορθά ο Μεϊμαράκης ανοίγει τη διαδικασία εκλογής προέδρου
Πολύ ορθή χαρακτήρισε την απόφαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να ανοίξει άμεσα τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Βορίδης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Βορίδης υποστήριξε ότι «πολύ σωστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανοίγει αυτή τη διαδικασία», καθώς όπως είπε, «πρόκειται για ένα θέμα που είναι βρισκόταν σε εκκρεμότητα μετά την παραίτηση Σαμαρά».
Ερωτηθείς αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, ο κ.Βορίδης δεν άνοιξε τα χαρτιά του.
«Θα το δούμε στην πορεία, δεν είναι κάτι που έχω να πω τώρα» τόνισε ο κ.Βορίδης, ο οποίος ερωτηθείς για τον κ.Μεϊμαράκη, τόνισε ότι «είναι ένα από τα λαμπρά στελέχη της ΝΔ».
«Ο κ.Μεϊμαράκης έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, έδωσε ένα σπουδαίο αγώνα στις εκλογές και έχει να προσφέρει.
Αν θα έχει υποψήφιος ή όχι είναι δικό του θέμα» υπογράμμισε ο κ.Βορίδης.

Την ηγεσία της Ν.Δ. θα διεκδικήσει ο Π. Τατούλης
Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», μετά και την ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου του κόμματος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης, «ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα [...] αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά».
Ερωτηθείς αν συνιστά κώλυμα για την υποψηφιότητά του το γεγονός ότι δεν έχει βουλευτική ιδιότητα, σημείωσε ότι «υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από καθετί η Νέα Δημοκρατία είναι ο επανακαθορισμός των ορίων και των απόψεών της πάνω σε κρίσιμα θέματα», επισήμανε.

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη ΝΔ - Γεωργιάδης (ΝΔ): Να κάνουμε στροφή στη φιλελεύθερη Δεξιά – Δριμεία επίθεση κατά Αντώναρου
Να κάνει στροφή προς τη φιλελεύθερη Δεξιά καλεί τη ΝΔ ο βουλευτής του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος υποστήριξε νωρίτερα σήμερα το πρωί πως «οι μουσαφίρηδες σε ένα κόμμα πρέπει να συμπεριφέρονται με κανόνες, να σέβονται τα ιερά και τα όσια μιας παράταξης» και ότι «αυτοί που έχουν έρθει εδώ και λίγο καιρό δεν θα μας επιβάλουν τις απόψεις τους».
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ.Αντώναρο για εμπάθεια στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαράς.
Αναφερόμενος μάλιστα στο καραμανλικό στρατόπεδο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έγινε ακόμη πιο επικριτικός σημειώνοντας ότι ο κ. Αντώναρος μπορεί να ισχυρίζεται ότι απηχεί τις απόψεις του κ. Καραμανλή, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός «δεν είναι μουγγός, αν θέλει να πει κάτι θα το πει».
«Αν όποτε έρχεται ένας καινούργιος στη ΝΔ, οι παλαιότεροι τον λένε μουσαφίρη, δεν θα έχουμε προκοπή» είπε ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας πως τα κόμματα δεν λειτουργούν με αφαιρέσεις αλλά με προσθέσεις.
Ειδικότερα, σχολιάζοντας το γεγονός ότι φημολογείται πως ο κ. Αντώναρος απηχεί τις απόψεις του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «ο Καραμανλής δεν είναι μουγγός, ούτε παιδάκι, αν θέλει να πει κάτι θα το πει.
Δεν θεωρώ ότι εκφράζουν τον κ. Καραμανλή τα όσα λέει ο κ. Αντώναρος».
«Στην πολιτική δεν υπάρχει επετηρίδα.
Δεν απαξιώνω τον Αντώναρο όπως κάνει αυτός με μένα, όμως δεν μπορώ να δω παρά με περίσκεψη τις συνεχείς επιθέσεις του κατά του Αντώνη Σαμαρά» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

Νωρίτερα:
Ερωτηματικό παραμένει το εάν ο κ. Μεϊμαράκης θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος, αν και σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται εισηγήσεις να είναι εκ νέου υποψήφιος.
Την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη στηρίζει το «καραμανλικό» στρατόπεδο ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να έχει υποστηρίξει πως δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση του κ. Μεϊμαράκη.
Ωστόσο, ήδη έχει γίνει κριτική στον νυν πρόεδρο της ΝΔ, κυρίως από τους κ. Γεωργιάδη και Βορίδη τόσο για τη στροφή του προς το μεσαίο χώρο όσο και για μια σειρά στρατηγικών λαθών και αστοχιών κατά την προεκλογική περίοδο.

(Πρώτη ενημέρωση: 10:06 π.μ., 22 Σεπτεμβρίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης