Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το κασόνι με τους σπόρους που άφησε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής πλέον είναι άδειο…

tags :
Το κασόνι με τους σπόρους που άφησε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής πλέον είναι άδειο…
Η μονοκαλλιέργεια που έκανε η Νέα Δημοκρατία για δεκαετίες ή με κάποιες παραλλαγές βάζοντας και μια δεύτερη σε μικρή έκταση ήταν χαμηλής απόδοσης
Σε μήνα σποράς ετοιμάζεται η ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι ο πιο κατάλληλος μήνας αλλά είναι άγνωστο αν έχει σπόρους ή αν τους έχει, πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων τι θα σπείρει και τι σοδειά να περιμένει στην ώρα της συγκομιδής.
Οι σπόροι από τo κασόνι του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή μάλλον έχουν τελειώσει ή θα πρόκειται για τους τελευταίους σπόρους οι οποίοι δεν φθάνουν για να φέρει τη σοδειά που θέλει το κομματικό επιτελείο.
Η μονοκαλλιέργεια που έκανε η Νέα Δημοκρατία για δεκαετίες ή με κάποιες παραλλαγές βάζοντας και μια δεύτερη σε μικρή έκταση ήταν χαμηλής απόδοσης.
Οι κληρονόμοι της παράταξης ακόμη να φτιάξουν κάτι δικό τους που να αντέχει στο χρόνο ενώ εμφανίζονται σε αδυναμία να προβάλλουν ένα ξεκάθαρο όραμα όπως και ποια στρατηγική θα βάλουν σε εφαρμογή.
Που πρέπει να κοιτάξει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αν πράγματι θέλει να διατηρήσει μια οπτική επαφή με την πόρτα της εξουσίας. Πρώτα από όλα να μιλήσει για τις αδυναμίες της και να αφουγκραστεί την κοινωνία.
Δύο απλά αλλά και ταυτόχρονα δύσκολα μα πολύ δύσκολα πράγματα.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διερευνήσει τη σιωπή του ψηφοφόρου που τους γύρισε την πλάτη. Τι λέει η σιωπή και η αποστροφή των ψηφοφόρων προς την δύναμη της εξουσίας Η ήττα του κόμματος και μάλιστα με 7 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά σηματοδοτεί ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είχε να κερδίσει κάτι από τη ΝΔ και προτίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Όταν πάμε στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είχε χάσει την επαφή με την κοινωνία αλλά πήρε την πρωτιά διότι ο αντίπαλος τα έκανε μαντάρα την προεκλογική περίοδο και ψηφοφόρος κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος.
Η ήττα του Σεπτεμβρίου της Νέας Δημοκρατίας ήταν η μεγαλύτερη στη ιστορία της τόσο σε πολιτικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο.
Καλώς ή κακώς η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί σε ρόλο Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφού δεν είναι σε θέση να βελτιώσει την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ή στην καλύτερη περίπτωση με τη στάση που θα ακολουθήσει θα επιβεβαιώνει την αριστερή φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι έλληνες ψηφοφόροι δεν μπορούν να λύσουν και τα εσωκομματικά προβλήματα του κόμματος όταν προσέρχονται σε εθνικές εκλογές καθώς η προσέλευση τους έχει ως σκοπό την ανάδειξη του κόμματος που θέλει να το κυβερνήσει.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σπόρους και κυρίως δεν έχει περιεχόμενο για να κερδίσει τους ψηφοφόρους.
Είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να βρει έναν αρχηγό με τα χαρακτηριστικά Αλέξη Τσίπρα.
Το επιτελείο του κόμματος θα έπρεπε να είχε προετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση από τον περασμένο Ιανουάριο.
Δεν το έκανε.
Ας κάνει λοιπόν αυτό που θωρεί πιο σωστό.
Κλείνοντας παραθέτουμε ένα στοιχείο από το εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο του ΣΕΒ.
Από το 2007 το ύψος των επενδύσεων ύψους 30 δισ ευρώ χρηματοδοτούνταν από το εξωτερικό με τεράστιο δανεισμό που γίνονταν από το δημόσιο.
Οι σπόροι που σκορπίστηκαν ένθεν και κακείθεν έδωσαν τη χώρα στον Αλέξη Τσίπρα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης