Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Σε εξέλιξη η κούρσα της διαδοχής - Μέχρι 2/10 η υποβολή των υποψηφιοτήτων - «Κλειδί» η απόφαση Μεϊμαράκη

tags :
ΝΔ: Σε εξέλιξη η κούρσα της διαδοχής - Μέχρι 2/10 η υποβολή των υποψηφιοτήτων - «Κλειδί» η απόφαση Μεϊμαράκη
Κλειδί θα αποτελέσει η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το αν θα θέσει τελικά υποψηφιότητα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κούρσα διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, με το τοπίο να αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα, καθώς η προθεσμία για τις υποψηφιότητες λήγει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.
Κλειδί θα αποτελέσει η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το αν θα θέσει τελικά υποψηφιότητα, ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του πρώην πρόεδρου του κόμματος, Κώστα Καραμανλής, ο οποίος αναμένεται να τον στηρίξει.
Οι δύο άνδρες επρόκειτο να συναντηθούν, ωστόσο το ραντεβού αναβλήθηκε λόγω της μεγάλης δημοσιότητας. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επίσης θα στηρίξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εφόσον διεκδικήσει την ηγεσία και όχι τον αδερφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο Πέτρος Τατούλης.
Αφού λάβει την απόφασή του ο κ. Μεϊμαράκης, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους οι κ.κ. Δένδιας, Βορίδης, ενώ πιέσεις να κατέβει υποψήφια δέχεται και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η διαδικασία για την εκλογή προέδρου

Απο σήμερα 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μέχρι την επόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ωρα 18:00 ορίστηκε η προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του κόμματος, να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους.
Στη συνέχεια θα δοθούν άλλες δύο ημέρες προθεσμία για την υποβολή τυχόν ενστάσεων, από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 έως τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 14:00, όπως έγινε γνωστό μετά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου η ΚΕΦΕ η οποία θα καταρτίσει και θα επικυρώσει τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων ενώ σε επόμενη συνεδρίαση της θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των υποψηφίων και θα αποφασιστεί η ημερομηνία των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης