Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή μάχη για την προεδρία της ΝΔ - Ερωτηματικό αν ο νικητής μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα

Σκληρή μάχη για την προεδρία της ΝΔ - Ερωτηματικό αν ο νικητής μπορεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα
Τζιτζικώστας και Μεϊμαράκης αναμένεται να συγκρουστούν μέχρι τέλους…
Η κούρσα για την προεδρία της ΝΔ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Και έχει ιδιαίτερη σημασία για το πώς θα πορευτεί το κόμμα στο μέλλον και κυρίως με τι πολιτικά χαρακτηριστικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Άδωνις Γεωργιάδης και - όπως όλα δείχνουν - Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα είναι κύριοι διεκδικητές για την προεδρία του κόμματος.
Οι τρεις πρώτοι το έχουν ανακοινώσει και επίσημα, ο τελευταίος αναμένεται να το πράξει έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, όταν λήγει και η σχετική προθεσμία.
Είναι πολύ πιθανό έως τότε να ανακοινωθούν και άλλες υποψηφιότητες, οι οποίες ωστόσο δεν πρόκειται να αποτελέσουν κάποια μεγάλη «απειλή» για τους παραπάνω υποψηφίους.
Η εκλογή του νέου προέδρου είναι καίριας σημασίας για τη ΝΔ.
Διότι το πρόσωπο που θα εκλεγεί, θα κληθεί να προχωρήσει σε μια εκ βάθρων πολιτική αναγέννηση του κόμματος.
Και μπορεί πολλοί να υποστηρίζουν πως η ΝΔ δεν χρειάζεται να ορίσει την ταυτότητα της διότι αυτή είναι δεδομένη και γνωστή, ωστόσο είναι ολοφάνερο πως σήμερα η ΝΔ δεν έχει στίγμα και ιδεολογική κατεύθυνση.
Ότι δεν έχει πολιτικό αφήγημα και επιχειρήματα που να είναι ικανά να πείσουν την κοινωνία, με την οποία έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό την επαφή της.
Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και η τρίτη εκλογική ήττα μέσα σε 9 μήνες ήταν μια τρανή απόδειξη.
Πιο ξεκάθαρο μήνυμα από τους ψηφοφόρους για τη σημερινή αδιέξοδη πορεία της ΝΔ δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος από αυτούς τους υποψηφίους θα μπορούσε να ανατρέψει τα αρνητικά αυτά δεδομένα για το κόμμα.
Το πιθανότερο είναι ότι Κ. Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης – και όποιοι άλλοι υποψήφιοι – δεν θα καταφέρουν να περάσουν τους Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα στην τελική ευθεία για το χρίσμα.
Ο Μεϊμαράκης πέρα από την παρακαταθήκη του για την αξιόλογη προεκλογική εκστρατεία του, έχει μεγάλη στήριξη στη βάση της ΝΔ και θεωρείται πως όχι μόνο μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά και να διατηρήσει την ενότητα του κόμματος.
Ο 37χρονος Τζιτζικώστας (προέρχεται και αυτός από την καραμανλική πτέρυγα) είναι μια φρέσκια και δυναμική πολιτική προσωπικότητα, η οποία κατάφερε να κυριαρχήσει και να εδραιωθεί στη βόρεια Ελλάδα ακόμα και όταν είχε απέναντι του το ίδιο το κόμμα του.
Η «σύγκρουση» τους πέρα από ενδιαφέρουσα, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή.
Αν και πολλοί «βλέπουν» ή τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ του Τζιτζικώστα θεωρώντας τον ως την πλέον «γοητευτική» και ισχυρή προοπτική, οποιαδήποτε πρόβλεψη για το νικητή θα ήταν εξαιρετικά επισφαλής.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης