Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύντομο τετ α τετ Τσίπρα – Obama – Νέα δέσμευση για στήριξη των ΗΠΑ για το χρέος

Σύντομο τετ α τετ Τσίπρα – Obama – Νέα δέσμευση για στήριξη των ΗΠΑ για το χρέος
Σύντομη αναφορά έγινε επίσης για το Κυπριακό και το προσφυγικό ζήτημα
Σύντομο τετ α τετ διάρκειας περίπου 3 λεπτών είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο προς τους ξένους ηγέτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύντομη αυτή συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να συστήνει τον Έλληνα πρωθυπουργό στη σύζυγο του Michelle ως τον άνθρωπο «που έχει κερδίσει απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα».
Βάσει των ίδιων πληροφοριών o Obama επανέλαβε στον πρωθυπουργό όσα τού είχε πει κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους ότι η Ουάσινγκτον θα στηρίξει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την διευθέτηση του χρέους, ενώ τον συνεχάρη για την επανεκλογή του.
Σύντομη αναφορά μεταξύ των δυο ανδρών έγινε επίσης για το Κυπριακό και το προσφυγικό ζήτημα.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η σύντομη συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα και του Obama στο δείπνο που διοργάνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki Moon, προς τιμήν των ηγετών που μετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Obama είχε πλησιάσει το τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα όπου εκεί αντήλλαξαν χειραψία και ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον συνεχάρη για την δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε θερμά, και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Obama να τού λέει «θα σε δω αργότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης