Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το σπριντ του Άδωνι Γεωργιάδη και το κομματικό... καψόνι της ΝΔ

Το σπριντ του Άδωνι Γεωργιάδη και το κομματικό... καψόνι της ΝΔ
Η απαίτηση συγκέντρωσης 50 υπογραφών ήταν το πιστοποιητικό εγκυρότητας της υποψηφιότητας - Διαδικασίες που πραγματικά θυμίζουν εποχές του μακρινού παρελθόντος
Χωροδεσποτείες στην εποχή της Φεουδαρχίας θυμίζει η Νέα Δημοκρατία μέσα από καταστατικό λειτουργίας του κόμματος ανάδειξης υποψηφιοτήτων.
Η απαίτηση συγκέντρωσης 50 υπογραφών ήταν το πιστοποιητικό εγκυρότητας της υποψηφιότητας.
Διαδικασίες που πραγματικά θυμίζουν εποχές του μακρινού παρελθόντος των υποτελών και βάλε…
Στην ουσία πρόκειται για ένα σώμα εκλεκτόρων 500 μελών που αποφασίζει και επί της ουσίας για τον επόμενο πρόεδρο.
Είναι βέβαιο ότι θα πρόκειται για κομματικά στελέχη και κυρίως μισθοδοτούμενα από το κράτος τα οποία θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις ανάληψης κρατικών θέσεων όταν το κόμμα φθάσει στο στόχο του.
Είναι προφανές ότι όσοι έχουν δικαίωμα υπογραφής δεν θα αναλάβουν το ρίσκο της ήττας από τα αποδυτήρια.
Είναι προφανές ότι όλοι θέλουν να είναι με τον νικητή για να τους θυμάται όταν θα έρθει η στιγμή της μοιρασιάς της κυβερνητικής εξουσίας.
Το σπριντ του Άδωνι Γεωργιάδη να προλάβει να καταθέσει το φάκελο με τις 50 υπογραφές είναι μία πράξη συμβολική για όλους τους πολίτες.
Τι μπορεί να κάνει για σε ένα η Νέα Δημοκρατία αν έχεις φιλοδοξίες και ειδικότερα αν επιθυμείς να ζήσεις σαν άνθρωπος με αξιοπρέπεια.
Οι αρμόδιοι και θεματοφύλακες του καταστατικού έβγαλαν απόφαση ότι η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη είναι εκπρόθεσμη και μη έγκυρη διότι καθυστέρησε 7 λεπτά και πέρασε το χρόνο που ορίζει το καταστατικό.
Ο τελευταίος που έδωσε την έγκριση και την υπογραφή του για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 50 δεν γνώριζε ότι δεν θα προλάβει;
Θεωρούμε βέβαιο ότι η ιστορία αυτή θα οδηγήσει εκτός της Νέας Δημοκρατίας τον αποτυχόντα για υποψήφιο κ. Αδωνι Γεωργιάδη.
Τι φοβήθηκε η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ;
Πράγματι πρόκειται για μια πολιτική καινοτομία της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας που θα μείνει ως εικόνα σε όλους που παρακολούθησαν τα δελτία ειδήσεων. Πως …τιμωρεί το δημοκρατικό κόμμα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή έναν πολιτικό που έγινε γνωστός ως τηλεοπτικός πλασιέ βιβλίων.
Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία θέλει ένα νέο αφήγημα όπως συνηθίζεται να λέγετε και γράφετε το τελευταίο διάστημα
Ο νέος πρόεδρος τι θα κάνει : Θα σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους έναντι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Νέα Δημοκρατία για να βρει το δρόμο προς την εξουσία πρέπει να βρει με ποιους είναι δεν μπορείς να είσαι με όλους και με όλα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης