Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση θα ανακοινώσει ο Τσίπρας - Ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις

Αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση θα ανακοινώσει ο Τσίπρας - Ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις
Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης
(upd)Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αρχίζει σήμερα στις 19:30 το απόγευμα η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.
Η συζήτηση (σημειώνεται πως σήμερα μόνος ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός) θα διαρκέσει αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη με το λόγο να παίρνουν οι υπουργοί και βουλευτές.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την αναστολή του μέτρου του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση συνολικά.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί στην ανάγκη να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 3 δις ευρώ αλλά και να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να εκκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.
Ιδιαίτερη αναφορά ο πρωθυπουργός θα κάνει και στο παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες του μνημονίου και να υπάρξουν βελτιώσεις υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς με στόχο τη βελτίωση των εσόδων, καθώς και μεταρρυθμίσεις στο χώρο της παιδείας και της υγείας.
Παράλληλα ο κ.Τσίπρας εκτιμάται ότι ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει και σε κινήσεις που θα σταθεροποιήσουν  την ελληνική οικονομία, όπως η ταχεία αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εκπέμψει μήνυμα σταθερότητας και προοπτικής, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει την ισχύ και τη βούληση να εφαρμόσει και τη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και να προωθήσει το δικό της πρόγραμμα.
Η συζήτηση εκτιμάται ότι θα κινηθεί σε υψηλούς τόνους με την αντιπολίτευση να έχει προϊδεάσει ότι θα τηρήσει πολύ σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση.
Σημειώνεται πως σήμερα στις 12 το μεσημέρι και ενόψει της έναρξης της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έχει συνάντηση με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος Γιάννη Βρούτση, Άδωνι Γεωργιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης