Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Πρέπει να γίνει debate των υποψηφίων για την προεδρία – Να μάθει ο κόσμος τις θέσεις μας

Γεωργιάδης (ΝΔ): Πρέπει να γίνει debate των υποψηφίων για την προεδρία – Να μάθει ο κόσμος τις θέσεις μας
Αιχμές κατά των συνυποψηφίων του άφησε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υπεραμύνθηκε τον Αντ. Σαμαρά
Την άποψη ότι πρέπει οπωσδήποτε να διεξαχθεί debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Ειδικότερα υποστήριξε πως «θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν debate, ώστε να μάθει ο κόσμος τις θέσεις του κάθε υποψήφιου».
Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι η ΝΔ δεν απειλείται με διάσπαση, λόγω της εσωκομματικής εκλογής προέδρου, αντιθέτως «η παράταξη θα βγει πιο δυνατή και πιο ενωμένη από την εκλογική διαδικασία».
Άλλωστε, πρόσθεσε στη συνέχεια, «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η ΝΔ είναι και θα παραμένει ένα κεντροδεξιό κόμμα, πιστό στις θέσεις που καθορίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».
«Οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για την υποψηφιότητά του, δήλωσε ότι είναι άνθρωπος που δεν προέρχεται από «πολιτικό τζάκι» και εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους της ΝΔ που έχουν ζήσει το άγχος της μικρής επιχείρησης, του εμπορίου και της ζωής.
«Δεν έχει δικαίωμα και ένας γιος βιβλιοπώλη να ονειρεύεται;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.
Σαφείς ήταν οι αιχμές που άφησε με αποδέκτες του συνυποψηφίους του και συγκεκριμένα τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την ώρα που η αντιπαράθεση στον αγώνα για την προεδρία εντείνεται.
Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όποιος θέλει να αναδειχτεί σε αληθινό ηγέτη δεν μπορεί να δοξάζεται «κρυπτόμενος» και τον κάλεσε να εκφράσει δημόσια τις θέσεις του για σημαντικά θέματα που αφορούν τη βόρεια Ελλάδα, όπως τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στις Σκουριές και την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, ανέφερε πως θα αρχίσει τη δική του προεκλογική περιοδεία από τις Σκουριές, για να συμπαρασταθεί στους μεταλλωρύχους αλλά και για να δείξει τη στήριξη του στις επενδύσεις που δημιουργούν δουλειές.
Επικαλούμενος μάλιστα τη νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα, ο πρώην υπουργός σχολίασε με νόημα πως ένας «ηγέτης δε νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος», καθώς αν μείνει στη σκιά αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ αν επικρατήσει φανερά «όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν».
Ως προς τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επέκρινε την απόφαση της ΝΔ να υποστηρίξει απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή πριν την προκήρυξη των εκλογών, αλλά και την όλη προεκλογική στρατηγική του κόμματος.
Εκτίμησε, επίσης, πως με τις κινήσεις που έγιναν, η Συγγρού επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να αποποιηθεί την ευθύνη του για την ψήφιση του νέου Μνημονίου και να μετατρέψει τις εκλογές σε διαγωνισμό δημοφιλίας.
Ο ίδιος είχε, ωστόσο, μόνο καλά λόγια για την κυβέρνηση Σαμαρά, υπογραμμίζοντας ότι «οι δημοσιονομικές επιτυχίες της περιόδου 2012-14 αναγνωρίζονται πιο και από τον κ. Τσίπρα στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού».
«Πρέπει να είναι υπερήφανος ο νεοδημοκράτης για την κυβέρνησή του, για αυτά που κάναμε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης