Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο προϋπολογισμός με τη φοροκαταιγίδα και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών αποκαλύπτει το νέο παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: Ο προϋπολογισμός με τη φοροκαταιγίδα και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών αποκαλύπτει το νέο παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ
«Η ύφεση επιστρέφει, η ανεργία θα αυξηθεί, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φτάνουν στο 52% καθιστώντας το κράτος μπαταχτσή»
Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και τη δήλωση του Hollande για την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο πρωθυπουργός την οφείλει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που πρώτη έσπευσε να χτίσει συμμαχίες με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε το παράλληλο πρόγραμμα ως το «καινούριο παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας ότι «ο προϋπολογισμός του 2016 με την φοροκαταιγίδα, και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών αποκαλύπτει την σκληρή αλήθεια».
Και αυτή εντοπίζεται σύμφωνα με τη Γεννηματά στα ακόλουθα:
«• Η ύφεση επιστρέφει, ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει ανάπτυξη για το πρώτο εξάμηνο του 2016 όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός.
• Η ανεργία πάλι θα αυξηθεί.
• Οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με φορολογικά μέτρα και περικοπές ύψους 6,4 δις ευρώ ως το τέλος του 2016.
• Περισσότερο από όλους θα την πληρώσουν οι συνταξιούχοι καθώς από αυτά, τα 1,8 δις ευρώ αφορούν τις συντάξεις.
• Οι Κοινωνικές παροχές περικόπτονται κι εσείς μας μιλάτε για Εθνικό σχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης.
• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξάνονται στο 52%, αναδεικνύοντας το Κράτος ως τον νέο μεγάλο «μπαταξή».
Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τους αγρότες και τους συνταξιούχους
Ακόμη και το 23% στην Εκπαίδευση το αντιμετωπίσατε με επικοινωνιακό τρικ. Το οποίο θα αποκαλυφθεί σύντομα, όταν περάσει το «πάγωμα» και έρθει η ώρα της «απόψυξης» των μέτρων».
Όσο για τις κόκκινες γραμμές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι οι εξής.
«-Οι ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
• Οισυντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας.
• Η εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών.
• Η επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση.
• Η ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».
Η Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη, εξηγώντας ότι «πλήττει τον Τουρισμό με την ταυτόχρονη αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά, ενώ λόγω της πολιτικής της και των capital controls οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο ΓΕΜΗ υποχώρησαν τον Ιούλιο του 2015 κατά 47,7% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2014».
Επίσης, «μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου το 2015, απορροφήθηκαν από το ΕΣΠΑ μόλις 892 εκ. Ευρώ, έναντι 2,7 δις του προηγούμενου εξαμήνου όταν αρμόδιος Υπουργός ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποδόμησε και τα περί κοινωνικής πολιτικής, παραθέτοντας μία σειρά στοιχείων, όπως τα «40.000 παιδιά που έμειναν εφέτος έξω από τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των Δήμων και από αυτά τα 394 παιδιά με αναπηρίες», αλλά και «τα 700 εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ που δημιουργούν ευκαιρίες για 150.000 άνεργους και έμειναν 7 μήνες «παγωμένα» στα αρμόδια Υπουργεία».
Για το θέμα της διαφθοράς, η Γεννηματά ζήτησε «διαφάνεια για τα πάντα και για τους πάντες, χωρίς κανένα συμβιβασμό ή εξαίρεση, αλλά και χωρίς ενέργειες-προσχήματα για πολιτικές σκοπιμότητες», ενώ για το χρέος έθεσε την παράταξή της στη διάθεση της κυβέρνησης.
«Ευτυχώς εγκαταλείψατε κ. πρωθυπουργέ τις μεγαλοστομίες περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και Διεθνούς Διάσκεψης γι’ αυτό.
Η Κυβέρνηση κινείται με βάση την απόφαση του Eurogroup του 2012 που εμείς πετύχαμε, χωρίς να έχει κατοχυρώσει τίποτε περισσότερο.
Θα συμβάλλουμε στην Εθνική προσπάθεια για την αναδιάρθρωση, απομείωση και επιμήκυνση του δημόσιου χρέους».
Η Γεννηματά αναρωτήθηκε, εξάλλου, «τι εννοεί ο κ. Μοσκοβισί όταν μιλάει για ανάγκη νέων μέτρων», υποστήριξε ότι «η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ολιγωρία» και όχι μόνο.
Υποσχόμενη ότι «εμείς θα συνεχίσουμε κρατώντας ανοιχτά τα μέτωπα με τις 2 “συμπληγάδες”, που τροφοδοτεί ο εκλογικός νόμος» έσπευσε να προσάψει στον Τσίπρα ότι «επί 8 μήνες ερωτοτροπούσατε συγκυβερνώντας με μια ακροδεξιά απόφυση του πολιτικού συστήματος και το βράδυ των εκλογών σπεύσατε να την αγκαλιάσατε» χαρακτηρίζοντάς τον «αντιδεξιό α λα καρτ», που «έχασε το πλεονέκτημα του άσπιλου και αμόλυντου υπερασπιστή του δικαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης