Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν ανεξαρτητοποιείται ο Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ - «Θα καταψηφίσω άρθρα του πολυνομοσχεδίου»

Δεν ανεξαρτητοποιείται ο Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ - «Θα καταψηφίσω άρθρα του πολυνομοσχεδίου»
Ο κ. Νικολόπουλος θα διαχωρίσει τη θέση του σε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου
(upd) Την αυτόνομη πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ανακοίνωσε και επίσημα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ν. Νικολόπουλος, ωστόσο δεν ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. 
Ο κ. Νικολόπουλος προανήγγειλε την καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου, ενώ τόνισε ότι η συμμετοχή και η στήριξή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι δεδομένη.
«Δεν θέλω να διαταραχθούν οι πολιτικές συμμαχίες και η κυβερνητική συνοχή και θα μείνουμε μέχρι νεοτέρας» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου.
Ήδη από χθες και με ανάρτηση του στο twitter ο κ.Νικολόπουλος είχε αναφέρει: «Είναι οριστικό!
Αποφασίσαμε την αυτόνομη πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.
Αύριο στις 12.00 περισσότερα».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις 12:00 το μεσημέρι η Πολιτική Επιτροπή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος «θα παρουσιάσει τις αποφάσεις της 5ης Εθνικής Συνδιάσκεψης για τη νέα αυτόνομη και αδέσμευτη πορεία του κόμματος, στην Βουλή και στην κοινωνία, χωρίς αποχρωματισμούς και συμβιβασμούς… Χωρίς εκπτώσεις και παραλλαγές».
Το ερώτημα είναι εάν ο κ.Νικολόπουλος θα ανακοινώσει και την ανεξαρτητοποίηση του από τους ΑΝΕΛ, γεγονός που θα σημαίνει πως η κυβερνητική πλειοψηφία σε λιγότερο από έναν μήνα από την εκλογή της θα χάσει έναν βουλευτή και θα περιοριστεί στους 154 βουλευτές.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, συνεργάτες του κ.Νικολόπουλου υποστήριξαν ότι δεν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, αλλά ότι θα διαχωρίσει τη θέση του σε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου και ότι γενικά θα ψηφίζει όποιο νομοσχέδιο «θεωρεί σωστό».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Νικολόπουλος είχε εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του πρωθυπουργού να μην τον εντάξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα με επιστολή που είχε στείλει προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο στα τέλη Σεπτεμβρίου.
«Σε προσωπικό επίπεδο, μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ ένα νέο "σίριαλ" που με προσβάλλει και θίγει την 26χρονη πολιτική διαδρομή μου, τον κοινό μας αγώνα, τα στελέχη και μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και τους δεκάδες χιλιάδες έντιμους και αγωνιστές ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ» ανέφερε στην επιστολή του ο κ.Νικολόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης