Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναβάλλεται η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μerkel αύριο 14/10 ενόψει της συνάντησής τους την Πέμπτη

Αναβάλλεται η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μerkel αύριο 14/10 ενόψει της συνάντησής τους την Πέμπτη
Αύριο θα επισημοποιηθούν και άλλες συναντήσεις που θα έχει ο Αλ. Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
(upd)Aναβάλλεται τελικά η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.
Όπως αποκαλύπτουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίηση αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να οριστικοποιηθεί και τελικώς αναβάλλεται. 

Η κρίσιμη συνάντηση της Πέμπτης
Παρά ταύτα ο Αλ. Τσίπρας θα έχει κρίσιμη συνάντηση με την Καγκελάριο Α. Μerkel την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί το προσφυγικό ζήτημα και η φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων.
Η Καγκελάριος Merkel έχει δηλώσει ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας, προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δράση των δουλεμπόρων.
Το Βερολίνο έχει προτείνει κοινές περιπολίες Τουρκίας - Ελλάδας, ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίπτεται από την ελληνική κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου με κύριο αντικείμενο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Αύριο αναμένεται να επισημοποιηθούν και άλλες συναντήσεις που θα έχει ο κ.Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης