Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό – Συναντήσεις με Merkel, Schulz

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό – Συναντήσεις με Merkel, Schulz
Πιθανή συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά κατά την οποία η προσφυγική κρίση βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των «28» της ΕΕ.
Στο περιθώριο της Συνόδου, η οποία αναμένεται να εξετάσει τρόπους για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, τις δυνατότητες επαναπροώθησης των προσφύγων στις χώρες τους και τη συνεργασία με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Μάλιστα δεν αποκλείεται ο κ.Τσίπρας να έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει στη Σύνοδο το αίτημα για ευρωπαϊκή κοινή πολιτική διαχείρισης των προσφυγικών ροών ενώ θα παρουσιάσει την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στις διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων.
Επιπλέον, θα επαναλάβει το αίτημα για ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex και για ταχύτερη διάθεση των κονδυλίων που προβλέπονται για τα προγράμματα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων ενώ θα θέσει και το αίτημα η διαδικασία ταυτοποίησης και επανεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από την Τουρκία (που αποτελεί την τελευταία χώρα από την οποία περνούν στην Ελλάδα) προς τις ευρωπαϊκές χώρες.
Μείζον επιχείρημα για αυτό το ελληνικό αίτημα είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγονται νέες τραγωδίες με ανθρώπους που πνίγονται στο Αιγαίο.
Πάντως και πέρα από την προσφυγική κρίση, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει στις κατ’ιδίαν συναντήσεις που θα έχει να συζητήσει την πορεία του ελληνικού προγράμματος και να επαναλάβει τη δέσμευση της κυβέρνησης στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης