Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Παρατείνονται για ένα έτος όλες οι φορολογικές υποθέσεις - Κανένας πολιτικός και επιχειρηματίας στο απυρόβλητο

Τσίπρας: Παρατείνονται για ένα έτος όλες οι φορολογικές υποθέσεις - Κανένας πολιτικός και επιχειρηματίας στο απυρόβλητο
Η Ελλάδα θα στηρίξει μία πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας στο προσφυγικό υπό όρους - Κίνδυνοι για τις τράπεζες αν δεν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση το 2015 - Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, μόνο δύσκολα μέτρα - Τη Δευτέρα στη βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες
(upd10)Την πεποίθηση πως οι αποφάσεις της Ευρώπης για το προσφυγικό, αν και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ελήφθησαν με μεγάλη καθυστέρηση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την έκβαση της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης 15/10.
Μιλώντας από το βήμα της βουλής, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν το πρόβλημα όταν οι μετανάστες έφτασαν στην αυλή τους.
Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, το προσφυγικό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω του διαμερισμού της ευθύνης.
Αν όλοι πίστευαν στους φράχτες στα σύνορα, η Ευρώπη θα είχε διαλυθεί, κατήγγειλε, για να επισημάνει πως "ευτυχώς ελάχιστοι στην Ευρώπη έχουν τέτοιες απόψεις".
Η Ελλάδα θα στηρίξει μία πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας, εξήγησε ο πρωθυπουργός για να διαμηνύσει ωστόσο πως η Τουρκία έχει ένα μεγάλο βάρος.
Πρέπει να γίνεται η μετεγκατάσταση και η ταυτοποίηση προσφύγων απευθείας από την Τουρκία, τόνισε για να συμπληρώσει πως το βάρος πρέπει να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά και να σταματήσουν να χάνονται τόσες ζωές στο Αιγαίο.
Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ δεν πρέπει να μας δημιουργεί φοβίες, εφόσον τηρούνται οι κανόνες, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως αν η Τουρκία κάνει βήματα προς τον εκδημοκρατισμό αυτό θα είναι θετικό και για μας.
Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει στάση και ως προς την Κύπρο, όμως, διεμήνυσε.

Κίνδυνοι για τις τράπεζες εάν δεν ολοκληρωθεί εντός του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση
Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα διαψεύστηκε, διεμήνυσε, στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, για να διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπάρχουν δύσκολα μέτρα που τα ξέραμε όλοι.
Πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης για να μην καθυστερήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρόσθεσε, για να επισημάνει πως θα υπάρξουν κίνδυνοι για τις τράπεζες, εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης εντός του 2015.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας, πρέπει να φτάσουμε στη μεγάλη συζήτηση για την απομείωση του χρέους.
Υπάρχει στρατηγικό αδιέξοδο με τη αντιπολιτευτική ρητορική, διεμήνυσε, για να αναφέρει πως "Κύριοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γνωρίζατε τα μέτρα όταν υπογράφατε μαζί μας τη συμφωία του Ιουλίου.
Θέλετε να καταψηφίσετε σήμερα τους εφαρμοστικους νόμους μίας συμφωνίας που υπερψηφίσατε.
Ποια είναι η αντιπρότασή σας;".
Το καλοκαίρι ψηφίσατε τη συμφωνία και σήμερα δεν ψηφίζετε τα μέτρα της, πρόσθεσε, για να αναρωτηθεί στη συνέχεια: "Τι παριστάνετε, τους αντιμνημονιακούς;".
Με αυτή τη στάση σας γελοιοποιείστε και ρίχνετε το επίπεδο της αντιπαράθεσης, ενώ εμείς δώσαμε μία μάχη έντιμη, φτάσαμε στα όρια, εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας.

Κατατίθεται σήμερα τροπολογία παράτασης των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής
Σήμερα καταθέτουμε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παίρνουν παράταση για ένα χρόνο όλες οι υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ και άλλες φορολογικές υποθέσεις, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, για να προειδοποιήσει πως "όλοι θα ελεγχθούν".
Θα προχωρήσουμε και με το παράλληλο πρόγραμμα, δεσμεύθηκε ο κ. Τσίπρας για να γνωστοποιήσει επίσης πως τη Δευτέρα καταθέτουμε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.
Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φορδιαφυγή, διεμήνυσε, για να επισημάνει πως "κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε πολιτικός, ούτε επιχειρηματίας.
Αν υπάρξουν στοιχεία για οποιονδήποτε υπουργό, τότε θα ισχύσει και γι' αυτόν ο νόμος, καθώς δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, πρόσθεσε.

Στήριξη σε Σταθάκη για το πόθεν έσχες
Αναφερόμενος - χωρίς να τον κατονομάσει - στην υπόθεση του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη και το πόθεν έσχες του, ο κ. Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά:
"Ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε μία αφελή δήλωση, την οποία διόρθωσε τα επόμενα χρόνια.
Τα λεφτά αυτά φορολογήθηκαν.
Τα δικά σας από τα μαύρα ταμεία ξεχάστηκαν;
Ο έλεγχος πρέπει να είναι στοιχειοθετημένος πριν πάρουν αποφάσεις κάποια τηλεδικαστήρια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης