Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επεξεργάστηκε ποτέ ισοδύναμα – Ως ΝΔ είμαστε ενάντια στην υπερφορολόγηση

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επεξεργάστηκε ποτέ ισοδύναμα – Ως ΝΔ είμαστε ενάντια στην υπερφορολόγηση
Εγώ έγινα σημαιοφόρος ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, υποστήριξε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης
Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επεξεργάστηκε ποτέ ισοδύναμα, διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΙ».
Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, η ΝΔ έχει παρουσιάσει μέτρα ισοδύναμα, ώστε να περικοπούν οι δαπάνες και να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ.
Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, μια λελογισμένη αύξηση του καπνού και του σκληρού αλκοόλ θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ως ΝΔ πρέπει να είναι ενάντια στην υπερφορολόγηση των πολιτών.
Κληθείς να σχολιάσει το έργο του στο υπουργείο Μεταρρυθμίσεων, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε εαυτόν «σημαιοφόρο ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων», υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος υιοθέτησε την αξιολόγηση και απέλυσε όσους είχαν πλαστά έγγραφα, και όχι η τρόικα.
«Εγώ αποδέχομαι ότι εκπόνησα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ξέρει ακριβώς πόσες απολύσεις έχει κάνει, «9.000, ανάμεσά τους και επίορκοι».
Ως προς το ζήτημα με τις καθαρίστριες του υπουργείο Οικονομικών, τόνισε ότι ήταν απόφαση του ΥΠΟΙΚ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν απολύθηκαν, αλλά μπήκαν σε διαθεσιμότητα.
«Οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ έπαιρναν 1000 ευρώ για 4ωρη εργασία», ανέφερε, επίσης.
Ερωτηθείς για την εσωκομματική κατάσταση στη ΝΔ, ανέφερε πως γνωρίζει τι έγινε με την υποψηφιότητα για το ΕΛΚ, ωστόσο δήλωσε πως δεν επιθυμεί «να μπει σε αυτό το παιχνίδι».
Συνέστησε, δε, «ψυχραιμία και υπευθυνότητα, για τα εσωκομματικά της ΝΔ».
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι ο συνυποψήφιός του για την προεδρία, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, του είναι συμπαθής, ενώ είπε ότι είχε κάνει αξιόλογη δουλειά στο υπουργείο που υπηρέτησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης