Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο: Ανεπαρκής η πολιτική συνοχής – Ανέφικτοι οι στόχοι που έχουν τεθεί

Παρέμβαση Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο: Ανεπαρκής η πολιτική συνοχής – Ανέφικτοι οι στόχοι που έχουν τεθεί
Οι στόχοι που έχετε θέσει δεν πιάνονται, ούτε στα θέματα της έρευνας, ούτε στα θέματα της ανάπτυξης, ούτε ακόμη και στο να μην εγκαταλείπουν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών το σχολείο, σημείωσε
Ανεπαρκή χαρακτήρισε την πολιτική συνοχής κατά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος του οργάνου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας παράλληλα ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι ανέφικτοι.
Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην κοινή συζήτηση για την πολιτική συνοχής και ενώπιον της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτου, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στις εκθέσεις σχετικά με την Αναθεώρηση της Στρατηγικής «ΕΕ 2020» (εκθ. Ρούας), στη Στρατηγική της Ε.Ε. για την περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους (εκθ. Γιάκοβτσιτς) και στην έκθεση για τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, τα ταμεία επενδύσεων και τη χρηστή οικονομική διακυβέρνηση (εκθ. Μπλάνκο Λόπες).
Μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι «οι τρεις εκθέσεις μάς δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την πολιτική Συνοχής.
Η πολιτική μου ομάδα κι εγώ προσωπικά, εργαστήκαμε πολύ, με εποικοδομητικές προτάσεις, κάποιες από τις εκθέσεις θα τις υπερψηφίσουμε και σε κάποιες άλλες δεν θα δώσουμε αρνητική ψήφο.
Όμως κυρία Κρέτου, είναι ευκαιρία να δούμε την ουσία. Και η ουσία είναι ότι στα χρόνια που πέρασαν, αυξήθηκαν οι ανισότητες, η ανεργία και η φτώχεια. Μειώθηκαν οι επενδύσεις, ενώ αυξήθηκαν και οι περιφερειακές ανισότητες, ο κοινωνικός αποκλεισμός.
Η πολιτική Συνοχής αποδείχτηκε -όπως προκύπτει και από την έκθεση που ετοίμασαν οι υπηρεσίες της Κομισιόν– ανεπαρκής, χρειάζεται ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση.
Και το ερώτημα είναι: η Κομισιόν και οι προτάσεις της ενισχύουν την πολιτική Συνοχής;
Οι στόχοι που έχετε θέσει δεν πιάνονται. Ούτε στα θέματα της Έρευνας ούτε στα θέματα της Ανάπτυξης… ούτε ακόμη και στο να μην εγκαταλείπουν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών το σχολείο.
Και αυτό το παράλογο άρθρο 23 της Μακροοικονομικής αιρεσιμότητας, το οποίο απέρριψε το Ευρωκοινοβούλιο όταν συζητιόταν στην προηγούμενη θητεία, επιβάλλει ανισότητες σε βάρος των χωρών που έχουν περισσότερη ανάγκη τις πολιτικές Συνοχής.
Περιμένω να μας πείτε τι θα κάνετε για να ενισχυθεί η πολιτική Συνοχής υπέρ των αδυνάτων – Περιφερειών και κοινωνικών στρωμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης