Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις φυλακές Διαβατών ο Τσίπρας - «Κανένας πολίτης δεν είναι δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας»

Στις φυλακές Διαβατών ο Τσίπρας - «Κανένας πολίτης δεν είναι δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας»
Ο Α. Τσίπρας εγκαινίασε την πρώτη μονάδα απεξάρτησης, η οποία θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος
Κανένας πολίτης δεν είναι δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκαινίασε τη μονάδα απεξάρτησης "ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" στις φυλακές Διαβατών.
«Η διαδικασία της έκτισης της ποινής πρέπει να έχει πραγματικά σωφρονιστικό περιεχόμενο», τόνισε ο πρωθυπουργός και προανήγγειλε τη δημιουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας μέσα σε τρεις ελληνικές φυλακές.
Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε να πετύχουν στη μεγάλη μάχη ζωής που δίνουν και να εγκαινιάσουν μια καινούργια ζωή.
Παράλληλα ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό Χάρη Καστανίδη που επί των ημερών του ξεκίνησε αυτό το όραμα, αλλά χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να γίνει πράξη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μετέδιδε νωρίτετα το www.bankingnews.gr
Στις φυλακές Διαβατών θα μεταβεί σήμερα ο πρωθυπουργός προκειμένου να εγκαινιάσει την πρώτη μονάδα απεξάρτησης που θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος.
Η εν λόγω μονάδα θα στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι κρατούμενοι βρίσκονται σε αυτήν, θα ακολουθούν το απαραίτητο θεραπευτικό πρόγραμμα σε 24ωρη βάση, χωρίς να πρέπει να επιστρέψουν στα κελιά με τους υπόλοιπους κρατουμένους.
Η Θεραπευτική Κοινότητα «ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 84 άτομα, γεγονός που την καθιστά και το μεγαλύτερο πρόγραμμα απεξάρτησης διαμονής σε όλη τη χώρα.
Τα πρώτα 12 μέλη έχουν ήδη εγκατασταθεί στον χώρο, ενώ αλλά 50 άτομα, τα οποία παρακολουθούν το πρόγραμμα συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ στο Κατάστημα Διαβατών, επίσης προετοιμάζονται να ενταχθούν σύντομα σε αυτήν.
Όσοι ολοκληρώνουν το πρόγραμμα «ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» θα μπορούν να καταθέτουν αίτηση για πρόωρη αποφυλάκιση και ένταξη στο Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης Αποφυλακισμένων στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΘΕΑ σημαντικός αριθμός κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές αντιμετωπίζει πρόβλημα χρήσης ουσιών.

Πρώτη ενημέρωση: 09:00, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης