Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ομήρου (πρ. κυπριακής Βουλής): Προϊόν φόβου, ανασφάλειας και διχασμού το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών

Ομήρου (πρ. κυπριακής Βουλής): Προϊόν φόβου, ανασφάλειας και διχασμού το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών
Για περαιτέρω κλιμάκωση του αυταρχισμού και της απολυταρχίας στην Τουρκία προειδοποιεί ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής
«Κατ’ επίφαση δημοκρατικό» χαρακτηρίζει το πολίτευμα της Τουρκίας ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, κ. Γιαννάκης Ομήρου, σε σχόλιό του για το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών, το οποίο μάλιστα εκτιμά ότι αποτελεί προϊόν του κλίματος φόβου που καλλιέργησε ο Erdogan.
Ειδικότερα, αναφέρει πως «το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών αποτελεί προϊόν του κλίματος φόβου, ανασφάλειας και βαθύτατου διχασμού της κοινωνίας που καλλιέργησε μεθοδευμένα και συστηματικά ο Tayyip Erdogan».
Στη συνέχεια προειδοποιεί ότι «αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση του αυταρχισμού και απολυταρχίας και εμπέδωση ενός καθεστώτος κατ' επίφαση δημοκρατικού που θα ρέπει συνεχώς προς τον ολοκληρωτισμό».
Υποδεικνύει, δε, ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της ΕΕ, η οποία, όπως υποστηρίζει, ακολουθεί «πολιτική ανοχής και θωπείας προς την Τουρκία».
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την τουρκική στάση στο Κυπριακό ο κ. Ομήρου υποστηρίζει πως δεν πρέπει να αναμένεται ουσιώδης μεταβολή της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής.
Καθήκον της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταλήγει, είναι η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής ιδιότητάς της για παρεμπόδιση της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, όσο αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Κύπρο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης