Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης (ΝΔ): Η ΝΔ είναι ένα άρρωστο κόμμα – Πρέπει να αλλάξει δραστικά για να επικοινωνήσει με την κοινωνία

Μητσοτάκης (ΝΔ): Η ΝΔ είναι ένα άρρωστο κόμμα – Πρέπει να αλλάξει δραστικά για να επικοινωνήσει με την κοινωνία
Κάποιος άλλος μπορεί να θεωρήσει ότι είμαστε ικανοποιημένοι με το 28% και ότι θα περιμένουμε τον Τσίπρα να πέσει ως ώριμο φρούτο τόνισε ο κ.Μητσοτάκης
Την θέση ότι η ΝΔ είναι ένα άρρωστο κόμμα, το οποίο πρέπει να αλλάξει δραστικά αν θέλει να επικοινωνήσει και πάλι με τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας διατύπωσε ο Κ. Μητσοτάκης.
«Ξεκινώ δηλαδή με τη διάγνωση ότι η ΝΔ είναι ένα άρρωστο κόμμα το οποίο πρέπει να αλλάξει δραστικά αν θέλει να επικοινωνήσει και πάλι με τα δυναμικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Κάποιος άλλος μπορεί να θεωρήσει ότι τα πράγματα στη ΝΔ πηγαίνουν αξιοπρεπώς.
Ότι είμαστε ικανοποιημένοι με το 28% και ότι θα περιμένουμε για άλλη μία φορά τον κ. Τσίπρα να πέσει ως ώριμο φρούτο.
Σ’ αυτό εγώ αντιτείνω ότι μπορεί η ΝΔ να σαπίσει ως φρούτο πριν σαπίσει ο κ. Τσίπρας και το 28%, το οποίο θεωρούμε σήμερα δεδομένο, να γίνει 25% ή 20% ή 18% πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι περιμένουμε.
Άρα εγώ δίνω μία διάσταση κατεπείγοντος στην ανάγκη να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ΝΔ και προβάλλω τη δική μου υποψηφιότητα ως μία υποψηφιότητα δημιουργικής ανανέωσης.
Όχι όμως μόνο επικαλούμενος το νέο, αλλά παραθέτοντας και μία σειρά από πολύ συγκεκριμένες προτάσεις» υπογράμμισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρξουν διαφορές ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ.
«Εγώ μιλώ ξεκάθαρα για την ανάγκη διεύρυνσης της ΝΔ κυρίως προς τον χώρο του μετριοπαθούς κέντρου, έχω προτείνει μία σειρά από σημαντικές καταστατικές αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος, για το πως το κόμμα θα ξαναρχίσει να παράγει ουσιαστική πολιτική και πως θα σταματήσουμε να βλέπουμε την κοινωνία με τα κιάλια, όπως τη βλέπουμε σήμερα, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα στη ΝΔ» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος για άλλη μια φορά επανέλαβε τη δυσαρέσκεια του για το μη δημόσιο διάλογο των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ.
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν μπορούμε ούτε καν να συμφωνήσουμε σε αυτονόητα.
Δεν γνωρίζω κανένα κόμμα στη δυτική Ευρώπη, στις ΗΠΑ, το οποίο δεν διεξάγει κάποιου είδους δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων.
Έχω προτείνει πολλές εναλλακτικές λύσεις και στην τηλεόραση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Πολιτική Επιτροπή.
Τα χτυπήματα κάτω από την μέση κατά κανόνα γίνονται όταν δεν συζητάμε δημόσια και ανοιχτά.
Στο κάτω-κάτω δεν έχουμε πολλά πράγματα να χωρίσουμε, ο βασικός μας αντίπαλος είναι ο κ. Τσίπρας και σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε έναν πολύ πολιτισμένο διάλογο υπό την προϋπόθεση ότι θα θέλαμε να μιλήσουμε ανοιχτά για το πρόβλημα της Ν.Δ.
Διότι έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν υποψήφιοι που δεν θέλουν να μιλήσουν ανοιχτά για τα προβλήματα της ΝΔ» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης