Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης (ΝΔ): Χρειάζεται δημιουργική ανανέωση η Νέα Δημοκρατία - Είναι γερασμένο κόμμα

Κυρ. Μητσοτάκης (ΝΔ): Χρειάζεται δημιουργική ανανέωση η Νέα Δημοκρατία - Είναι γερασμένο κόμμα
Στο Βόλο μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
«Αγωνίζομαι προκειμένου η ΝΔ να μετατραπεί από ένα συρρικνωμένο κόμμα του 28% σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», υπογράμμισε από το Βόλο ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε ότι για να συμβεί αυτό «χρειάζεται να αναγνωρίσουμε ότι ΝΔ έχει πάρει διαζύγιο από τις παραγωγικές τάξεις της κοινωνίας, ότι δεν μιλάει ουσιαστικά στη νεολαία, ότι είναι ένα κόμμα γερασμένο σε επίπεδο μηχανισμών, ιδεών και προσώπων».
Κατά τον ίδιο, το δίλημμα των εκλογών είναι  εάν θα προχωρήσει το κόμμα σε μια δημιουργική και ουσιαστική ανανέωση ή θα παραμείνει σε στασιμότητα η οποία νομοτελειακά θα οδηγήσει και σε συρρίκνωση.
Μάλιστα, σημείωσε ότι ένα είναι το μήνυμα στις εσωκομματικές εκλογές, της «συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία η οποία θα λάβει χώρα σε δύο εβδομάδες από τώρα.
Ένα μήνυμα συνδιαμόρφωσης της μεγάλης μας παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας».
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το θέμα της διεξαγωγής μιας δημόσιας συζήτησης μεταξύ των υποψηφίων για το μέλλον του κόμματος, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει ζητήσει επανειλημμένως μια συζήτηση όχι μόνο τηλεοπτική, αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα, όμως από έναν τουλάχιστον συνυποψήφιο τον κ. Μεϊμαράκη δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.
Όπως είπε, «δεν θεωρώ ότι το κόμμα θα βγει ζημιωμένο από οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση».
Κατά τον ίδιο, κοινός στόχος «θα πρέπει να είναι, το πώς θα αυξήσουμε την συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την εκλογική διαδικασία», ενώ «αν ο επόμενος πρόεδρος εκλεγεί με μεγάλη συμμετοχή, θα έχει ισχυρή νομιμοποίηση».
Εάν όμως εκλεγεί με μικρή συμμετοχή «τότε φοβούμαι πως δεν θα έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε εκείνες τις αλλαγές που η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Περαιτέρω, έκανε αναφορά στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, ζητώντας την  άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης
Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο Βουλευτής την ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έξω από του Βουλή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας δήλωσε πως ήδη έχει εκφράσει τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης, είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι συστηματικά υπονόμευσαν τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό με ακραίες εκφράσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης