Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Eurogroup στο Μέγαρο Μαξίμου – Βλέπουν λύση τις επόμενες μέρες

tags :
Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Eurogroup στο Μέγαρο Μαξίμου – Βλέπουν λύση τις επόμενες μέρες
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η τελική επίλυση ενδέχεται να επιτευχθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα
Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου, που δεν αποκλείει εντελώς στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup να υπάρξει συμβιβασμός και πολιτική λύση στο θέμα των πλειστηριασμών.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, μιλώντας στο bankingnews.gr, εξηγούσε πως αυτή η έστω και μικρή αυτή αισιοδοξία προκύπτει από τις τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με Merkel, Hollande και Juncker.
Όπως αποκάλυψε, η Merkel είπε στον πρωθυπουργό ότι θα εισηγηθεί θετικά στον υπουργό της W. Schaeuble και πως η ίδια συμμερίζεται τον κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο των πλειστηριασμών.
Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε πως πρέπει να προχωρήσουν οι συζητήσεις με τους θεσμούς.
Από την πλευρά του ο Hollande ήταν ευθύς εξαρχής θετικός τοποθετώντας το ζήτημα σε πολιτική βάση.
Ως εκ τούτου η ίδια κυβερνητική πηγή θεωρούσε δεδομένη τη στήριξη του Sapin στο Eurogroup, συμπληρώνοντας πως θα είναι αρκετοί εκείνοι που θα σταθούν «σύμμαχοι» του Ευκ. Τσακαλώτου.
Ο Juncker δεν μπήκε καν στη διαδικασία των αριθμών.
Άκουσε τον πρωθυπουργό να του εξηγήσει την ελληνική πρόταση και τη διαδικασία των κριτηρίων και την ποσόστωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και απάντησε πως δεν είναι θέμα αριθμών, είναι πολιτικό ζήτημα κατανοώντας πλήρως το σκεπτικό της ελληνικής πλευράς.
Μάλιστα ο Juncker δεσμεύτηκε πως ο ίδιος θα μεσολαβήσει στους Schaeuble και Dijsselbloem.
Πάντως η κυβέρνηση επιμένει πως εταίροι και πιστωτές θα δώσουν πίστωση χρόνου τριών – τεσσάρων 24ωρων, προκειμένου να επιτευχθούν αμφότερα συμβιβασμοί, ώστε το θέμα να κλείσει με θετικό πρόσημο για την ελληνική πλευρά μέσα στην εβδομάδα.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η τελική επίλυση ενδέχεται να επιτευχθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Μάλτα και στις επαφές που δρομολογεί εκεί με ξένους ηγέτες και θεσμικούς ο πρωθυπουργός.

Δ.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης