Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία, ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές

Αλ. Τσίπρας: Η επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία, ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές
Η ΕΕ θα μπορούσε να δώσει χρήματα στην Τουρκία, ώστε να αναλάβει την ταυτοποίηση και τη διαχείριση των προσφύγων στα εδάφη της, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
Την εκτίμηση ότι η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη διατύπωσε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για την προσφυγική κρίση, που διεξάγεται στη Μάλτα.
«Είναι προφανές ότι η μόνη πραγματική ευκαιρία να σταματήσουμε τις προσφυγικές ροές, αυτές τις τεράστιες προσφυγικές ροές, που καμία χώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί, πόσο μάλλον η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε κρίση είναι η επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως η ΕΕ θα μπορούσε να προσφέρει χρήματα στην Τουρκία, ώστε να αναλάβει την ταυτοποίηση και τη διαχείριση των προσφύγων στα εδάφη της.
Σύμφωνα με το Reuters ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρότεινε, όπως φαίνεται, να δημιουργηθούν τα hotspots στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι το προσφυγικό ζήτημα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσει με τον τούρκο ομόλογό του, Ahmet Davutoglu, όταν επισκεφτεί την Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης