Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Να γίνει έκτακτη σύνοδος των κομμάτων – μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Να γίνει έκτακτη σύνοδος των κομμάτων – μελών  του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος
Τι αναφέρει στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΕΣΚ, Sergei Stanishev, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά
Την διεξαγωγή μιας επείγουσας έκτακτης συνόδου όλων των ηγετών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) στις Βρυξέλλες για να αναλυθούν οι συνέπειες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, προτείνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΕΣΚ, Sergei Stanishev.
Όπως αναφέρει η κ. Γεννηματά στην επιστολή της, «οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι μας έχουν σοκάρει όλους.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος που επιλέχτηκε από τους δολοφόνους τρομοκράτες δεν είναι συμπτωματικός, καθώς η Ευρώπη προσπαθεί να βρει έναν ανθρώπινο τρόπο να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση χωρίς να διακινδυνεύσει την κοινωνική συνοχή και τις οικουμενικές αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης.
Με  τις τοπικές εκλογές στη Γαλλία και τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία να πλησιάζουν σε μερικές εβδομάδες, φοβούμαι ότι οι πρώτες συνέπειες αυτού του τρομοκρατικού κύματος θα διαφανούν σύντομα στις τάξεις των ελεύθερα σκεπτόμενων, προοδευτικών πολιτών.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τους συνηγόρους του μίσους, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού να κεφαλαιοποιήσουν αυτή την τραγωδία».
Τονίζει δε, πως «για άλλη μια φορά, εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, στην πρώτη γραμμή, απέναντι στη ρητορική του φόβου που στοχεύει να σπρώξει τις κοινωνίες μας προς τη συντηρητική Δεξιά».
Και καταλήγει προτείνοντας «μια επείγουσα έκτακτη σύνοδο όλων των ηγετών των κομμάτων-μελών του ΕΣΚ στις Βρυξέλλες, ώστε να αναλύσουμε τις συνέπειες της τρομοκρατικής επίθεσης.
Πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις και τη ρητορική μας και να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες εξελίξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης