Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Όσο πιο ενωμένη είναι η Ελλάδα, τόσα περισσότερα θα πετύχουμε στο θέμα του χρέους

Παπαδημούλης: Όσο πιο ενωμένη είναι η Ελλάδα, τόσα περισσότερα θα πετύχουμε στο θέμα του χρέους
Στόχος είναι μέσα από μια περίοδο χάριτος και τη σταθεροποίηση και μείωση των επιτοκίων να επιτευχθεί ένα άλλης μορφής κούρεμα του χρέους, τόνισε
Όσο πιο ενωμένη και πιο σοβαρή είναι η Ελλάδα, τόσα περισσότερα θα πετύχει στο θέμα του χρέους, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η συζήτηση για το χρέος, σύμφωνα με τις απαντήσεις που μου έδωσαν οι κ.κ. Dijsselbloem, Regling και Draghi στο Ευρωκοινοβούλιο, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επισήμως».
Ανεπισήμως, σημείωσε, ήδη γίνεται αυτή η συζήτηση και ο στόχος είναι, μέσα από τη μακρά ωρίμανση περιόδου αποπληρωμής των δανείων, μέσα από περίοδο χάριτος και μέσα από σταθεροποίηση και μείωση επιτοκίων, να πετύχουμε μια σοβαρή ελάφρυνση του χρέους, η οποία θα είναι μιας άλλης μορφής «κούρεμα».
Όπως ανέφερε, το πόσο, πότε και πώς αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης, για να προσθέσει ότι «όσο πιο ενωμένη είναι η Ελλάδα, όσο πιο σοβαρή είναι, όσο πιο γρήγορα αφήσει πίσω της διχαστικές, εμφυλιοπολεμικές ρητορικές, όσο πιο γρήγορα προχωρήσει αλλαγές εκεί που "πονάει" -γραφειοκρατία, διαφθορά, πελατειακό κράτος-, τόσα περισσότερα θα πετύχουμε και στο θέμα του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης