Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Ντροπή αυτό που έγινε με τις τράπεζες – Εξαϋλώθηκε η περιουσία των Ελλήνων

Γεωργιάδης (ΝΔ): Ντροπή αυτό που έγινε με τις τράπεζες – Εξαϋλώθηκε η περιουσία των Ελλήνων
Δυστυχώς το 2015 θα γραφτεί στην οικονομική ιστορία με μελανά χρώματα, επεσήμανε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης
«Σήμερα βλέπουμε και στην πράξη ποια είναι τα αποτελέσματα της «περήφανης» διαπραγμάτευσης των Τσίπρα - Βαρουφάκη, που μέσα σε λίγους μήνες κατάφεραν να καταστρέψουν μια οικονομία που στεκόταν στα πόδια της μετά τις θυσίες όλων των Ελλήνων», ανέφερε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «το 2015 θα γραφτεί δυστυχώς στην οικονομική ιστορία με μελανά χρώματα, καθώς μια κυβέρνηση αδαών πειραματίστηκε στις πλάτες ενός λαού που δοκιμάζεται ήδη πέντε χρόνια».
«Καλά δεν βρέθηκε κανείς να τους προειδοποιήσει για το έγκλημα που έκαναν;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, «δεν βρέθηκε κανείς να τους εξηγήσει βασικές αρχές λειτουργίας μιας οικονομίας».
Παράλληλα, σχολίασε πως τόσο «ο Τσίπρας, αλλά και ο Βαρουφάκης, πρέπει να μας αποκαλύψουν τους λόγους για τους οποίους ενήργησαν, και έφεραν κεφαλαιοποιήσεις των πλήρως ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών από τα 34 δισ. ευρώ πέρυσι τον Ιούνιο να αποτιμώνται μόλις 747 εκατ. ευρώ σε λιγότερο από 10 μήνες.
Πως από τα επιτυχημένα στρες τεστ του περυσινού Οκτωβρίου και τον μηδενικό ELA οι τράπεζες βρέθηκαν εκτεθειμένες πέρα από τα όρια τους τόσο σε κεφαλαιακό όσο και σε χρηματοδοτικό επίπεδο».
«Αυτό που έγινε με τις τράπεζες είναι ντροπή», προσθέτει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος.
«Κάποιος είναι υπεύθυνος για την εξαΰλωση της περιουσίας των Ελλήνων, οι οποίοι έδωσαν 40 δισ. για να έχουν τράπεζες, τώρα καλούνται να δώσουν άλλα 10 δισ., χωρίς να λάβουν τίποτα αλλά και χωρίς να μπορούν να βοηθηθούν από τις τραπεζικές υπηρεσίες», καταλήγει με νόημα και αιχμές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης