Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της ΝΔ μετά την αναβολή των εκλογών – Ορατός ακόμη και ο κίνδυνος της διάσπασης

tags :
Θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της ΝΔ μετά την αναβολή των εκλογών – Ορατός ακόμη και ο κίνδυνος της διάσπασης
Εκφράζονται φόβοι για την ενότητα της παράταξης
Σωρεία αντιδράσεων τόσο από τους τέσσερις υποψήφιους, όσο και από στελέχη του κόμματος, προκάλεσε η αναβολή των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ.
Υπήρξε μπαράζ δηλώσεων και αλληλοκατηγοριών για το φιάσκο των εκλογών, ενώ  εκφράζονται και φόβοι για την ενότητα της παράταξης, με τον κίνδυνο ακόμη και της διάσπασης να είναι ορατός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναμένεται να έχει επαφές με τον Α. Σαμαρά και τον Κ. Καραμανλή.
Ήδη, πάντως, βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, ενώ η ημερομηνία των εκλογών είναι στον αέρα, αν και η πλευρά Μεϊμαράκη προτείνει η εκλογική διαδικασία να επαναληφθεί το αργότερο σε τρεις εβδομάδες.
Στο μεταξύ, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησαν την παραίτηση του Β. Μεϊμαράκη, κάτι που συνεργάτες του τελευταίου απέκλειαν, υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό».
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει τη Μαριέτα Γιαννάκου για να αναλάβει τα διαδικαστικά μέχρι τις εκλογές.
Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά να κλείσουν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογή του νέου προέδρου.
Στο μεταξύ,  ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης ζήτησε την άμεση σύγκληση της ΚΕΦΕ ακόμη και απόψε, για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Προέδρος της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, θα υποβάλει την παραίτησή του όπως του έχει ζητηθεί.
Σημειώνεται ότι εάν συμβεί αυτό, τότε βάσει καταστατικού της ΝΔ, χρέη προέδρου της ΚΕΦΕ αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ,  Γ. Πλακιωτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης