Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διήμερη επίσκεψη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη – Σήμερα η συνάντηση με Netanyahu

Διήμερη επίσκεψη Τσίπρα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη – Σήμερα η συνάντηση με Netanyahu
Στόχος η διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ
Διήμερη επίσκεψη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη θα πραγματοποιήσει από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός αφού καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος θα έχει συνάντηση σήμερα το πρωί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, κατόπιν της οποίας θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις.
Στόχος της κυβέρνησης από την επίσκεψη στο είναι η διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας (μεταφορά φυσικού αερίου, διαχείριση υδάτινων πόρων) του τουρισμού και της τεχνολογίας.
Επιπλέον, θα προωθηθεί, επίσης η σύγκληση τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στα πρότυπα της αντίστοιχης με την Αίγυπτο ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και όλα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Στις 16:00 σήμερα το απόγευμα ο κ.Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Y.Herzog, και κατόπιν συνάντηση με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος.
Στις 18:00 θα υπάρξει συνάντηση με ΜΚΟ ενώ στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz.
Σημειώνεται ότι τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ.
Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμουντ Αμπάς και του πρωθυπουργού κ. Hamdallah.
Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ.
Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ και θα έχει το απόγευμα στις 16:15 συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι.Ν. Αναστάσεως.
Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης