Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Το συντομότερο δυνατό οι εκλογές στη ΝΔ – Το «φιάσκο» δεν θα επαναληφθεί

Κυρ. Μητσοτάκης: Το συντομότερο δυνατό οι εκλογές στη ΝΔ – Το «φιάσκο» δεν θα επαναληφθεί
«Δεν μπορούμε να συναινέσουμε όταν ο κ. Τσίπρας κάνει εξωτερική πολιτική με tweet», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ
«Θα κάνουμε εκλογές το συντομότερο δυνατό χωρίς να επαναληφθεί το φιάσκο που έγινε», υποστήριξε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha».
Παράλληλα, δεν έκανε κανένα σχόλιο επί της εκλογικής διαδικασίας γιατί, όπως είπε, «φέρνει στο Κόμμα εσωστρέφεια και δεν βοηθάει».
Στη συνέχεια ανέφερε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί η διαδικασία και να πάμε σε συνέδριο», καθώς αυτό το ενδεχόμενο είναι «εντελώς αντικαταστατικό».
«Θα ολοκληρωθεί η εκλογή το συντομότερο δυνατό», τόνισε, ενώ σημείωσε πως «περιμένουμε χρονοδιάγραμμα από την εταιρεία που θα αναλάβει τη διαδικασία».
Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε, «οραματίζομαι τη Νέα Δημοκρατία με πολύ διαφορετική οργάνωση, λιτές δομές που θα στηρίζεται σε διαφανείς ιδιωτικές χορηγίες
Αν εκλεγώ Πρόεδρος η Νέα Δημοκρατία δεν θα λαμβάνει κρατικές επιχορηγήσεις.
Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων».
Επιπλέον, ανέφερε πως έχει ζητήσει από τους συνυποψηφίους του να αποφεύγουν τις προσωπικές αιχμές ασκώντας πολιτική κριτική και να αφήσουν έξω από την αντιπαράθεση τους τέως πρωθυπουργούς και προέδρους.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως η ΝΔ πρέπει να είναι πολύ αυστηρή με την κυβέρνηση Τσίπρα.
«Έχω καταγγείλει μια σειρά από πρωτοβουλίες με τελευταία τον τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπου χάθηκαν 20 δισ. ευρώ από την περιουσία του ελληνικού δημοσίου», υπογράμμισε και πρόσθεσε, «υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες γι' αυτό για πρώτη φορά ζήτησα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα».
Ανέφερε, ακόμα, πως «η ΝΔ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί μεταθέτει τα βάρη στους φορολογούμενους και δεν περιλαμβάνει καμία ουσιαστική περικοπή δαπανών», ωστόσο «θα στηρίξουμε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η οποία θα προκαλέσει προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Κληθείς να σχολιάσει το συμβάν, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «δεν μπορούμε να συναινέσουμε όταν ο κ. Τσίπρας κάνει εξωτερική πολιτική με tweet!
Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε σε κάτι τέτοιο στο βωμό της συναίνεσης».
Τέλος, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως «δεν μας έχει γίνει πρόταση για συγκυβέρνηση ούτε μπορώ να φανταστώ πως θα συνυπάρχουμε σε μια συγκυβέρνηση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαπνέονται από μια κοσμοθεωρία εντελώς διαφορετική από τη δική μας».
«Δεν υπάρχει κοινός τόπος για να συζητήσουμε», κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης